Zanimljivosti

Konavoskim brdima uskoro protočna voda!

Konavoskim brdima uskoro protočna voda!

Nakon 18 mjeseci radova naselja u konavoskim brdima bi konačno, po prvi put u povijesti, trebala dobiti pro
točnu vodu!

Stravča, Duba, Brotnice, Jesenice i Šilješci tako, od kraja kolovoza, više neće ovisiti o vodi koju im je Općina Konavle dovodila cisternama već će imati moderan vodovod čija se gradnja privodi kraju. Trenutno je u završnoj fazi uređenje Vodospreme Gabrili nakon čega će biti obavljeno testiranje cjevovoda Vodosprema Gabrili – Crpna stanica Golubinac.

Izgradnja Vodovoda Konavle Zapad – podsustav Konavoska brda i Vodovod Konavle Istok – podsustav Crnjegovina – Zastolje – Dobruša financira se sredstvima nekadašnjeg Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a sadašnjeg Ministarstva regionalnog razvoja, te sredstvima Općine Konavle, dok je izvođač radova Aquaterm Karlovac. Ukupna vrijednost radova je devet i pol milijuna kuna.

„Radovi su u završnoj fazi te bi kroz koji dan trebali staviti cjevovod u funkciju tlačne probe. Izgradnja ovog vodovoda i puštanje u rad je od velikog značaja ne samo za sela konavoskih brda, koji su do sada ovisili o opskrbi cisternama, već i za cijeli naš kraj“ izjavio je direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist