Natrag
18.2.2019 18:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Konavoskim brdima uskoro protočna voda!

8.5.2013 @ 17:38 Nikša Miletić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Nakon 18 mjeseci radova naselja u konavoskim brdima bi konačno, po prvi put u povijesti, trebala dobiti pro
točnu vodu!

Stravča, Duba, Brotnice, Jesenice i Šilješci tako, od kraja kolovoza, više neće ovisiti o vodi koju im je Općina Konavle dovodila cisternama već će imati moderan vodovod čija se gradnja privodi kraju. Trenutno je u završnoj fazi uređenje Vodospreme Gabrili nakon čega će biti obavljeno testiranje cjevovoda Vodosprema Gabrili – Crpna stanica Golubinac.

Izgradnja Vodovoda Konavle Zapad – podsustav Konavoska brda i Vodovod Konavle Istok – podsustav Crnjegovina – Zastolje – Dobruša financira se sredstvima nekadašnjeg Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a sadašnjeg Ministarstva regionalnog razvoja, te sredstvima Općine Konavle, dok je izvođač radova Aquaterm Karlovac. Ukupna vrijednost radova je devet i pol milijuna kuna.

„Radovi su u završnoj fazi te bi kroz koji dan trebali staviti cjevovod u funkciju tlačne probe. Izgradnja ovog vodovoda i puštanje u rad je od velikog značaja ne samo za sela konavoskih brda, koji su do sada ovisili o opskrbi cisternama, već i za cijeli naš kraj“ izjavio je direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana