Zanimljivosti

Konavoskim brdima uskoro protočna voda!

Nakon 18 mjeseci radova naselja u konavoskim brdima bi konačno, po prvi put u povijesti, trebala dobiti pro
točnu vodu!

Stravča, Duba, Brotnice, Jesenice i Šilješci tako, od kraja kolovoza, više neće ovisiti o vodi koju im je Općina Konavle dovodila cisternama već će imati moderan vodovod čija se gradnja privodi kraju. Trenutno je u završnoj fazi uređenje Vodospreme Gabrili nakon čega će biti obavljeno testiranje cjevovoda Vodosprema Gabrili – Crpna stanica Golubinac.

Izgradnja Vodovoda Konavle Zapad – podsustav Konavoska brda i Vodovod Konavle Istok – podsustav Crnjegovina – Zastolje – Dobruša financira se sredstvima nekadašnjeg Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a sadašnjeg Ministarstva regionalnog razvoja, te sredstvima Općine Konavle, dok je izvođač radova Aquaterm Karlovac. Ukupna vrijednost radova je devet i pol milijuna kuna.

„Radovi su u završnoj fazi te bi kroz koji dan trebali staviti cjevovod u funkciju tlačne probe. Izgradnja ovog vodovoda i puštanje u rad je od velikog značaja ne samo za sela konavoskih brda, koji su do sada ovisili o opskrbi cisternama, već i za cijeli naš kraj“ izjavio je direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić.

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist