Županija

KONAVOSKI NAČELNIK BOŽO LASIĆ Maksimalno koristimo EU sredstva za naše projekte

Kroz ove dvije godine imali smo toliko puno posla i radova, počevši od izgradnje novog ulaza u Cavtat, dobivanja zemljišta za novu školu u Cavtatu pa sve do radova na izgradnji reciklažnog dvorišta i kana­lizacijskog sustava Gruda i Molu­nat. Teško je zapravo izdvojiti nešto posebno – istaknuo je za DuList načelnik Božo Lasić povodom Dana Općine Konavle koji se obi­lježava ovog ponedjeljka.

— Krenulo nas je, toliko puno radimo, maksimalno smo koristili sve moguć­nosti koje su nam se pružile kao i sredstva. Možemo biti zadovoljni napravljenim i bili bismo prezadovoljni kada bismo nastavili istim tempom i intenzitetom – naglasio je konavoski načelnik.

Pred Konavlima se nalaze i dva važna projekta i to Vatrogasni dom na Grudi te proširenje dječjeg vrtića. Vrlo im je bitan, rekao je Lasić, i nastavak izgradnje i proširenja Županijske ceste Dubravka – Debeli Brijeg, a uz Dan Općine odali su počast jednom poseb­nom Cavtaćaninu – otkriven je spomenik Vlahu Bukovcu.

Među najboljim općinama po pita­nju EU sredstava
Ova Općina itekako zna kako koristiti europska sredstva za realizaciju broj­nih projekata. Konavle su među neko­liko općina u Hrvatskoj, istaknuo nam je Lasić, koja je izvrsno povukla EU sredstva.

— Koristimo ih maksimalno, ali treba biti otvoren, to je mukotrpan posao. Nije dovoljno samo uzeti novac i to je to. Toliko je dokumentacije potrebno da bismo dobili sredstva. Ipak, nije bitno koliko smo sredstava povukli, već za što ih koristimo u zajednici. Imali smo otegotnu okolnost što smo po indeksu razvijenosti u osmoj grupi za povlačenje sredstava pa nam je često bilo onemogućeno skupiti dovo­ljan broj bodova za aplicirati na EU sredstva. Ipak, nismo odustajali. Na primjer, aplicirali smo bili za EU sred­stva za kanalizaciju na Grudi, ali nismo uspjeli. Tada smo se uspjeli dogovoriti s Hrvatskim vodama kako bismo osi­gurali sredstva. Mislim da smo mogli i više toga povući, ali birokracija je nez­godna – naglasio je Lasić.
Konavljanima bi uz Dan Općine, ističe, puno toga poručio.

— Najvažnije je imati puno zdrav­lja, strpljenja te međusobnog razumi­jevanja između Općine i stanovnika. Pokušavamo maksimalno napraviti sve što možemo. Nekada pogriješimo mi, nekada oni. Volim čuti konstruk­tivnu kritiku i uvijek sam prihvaćao prijedloge koji bi me potaknuli da pro­mijenim ono što se može promijeniti – zaključio je za DuList konavoski načel­nik Božo Lasić.

Pročitajte još

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financirat će cestu na Korčuli vrijednu 171 milijun kuna

Dulist

U županiji trenutno odmara više od 11 tisuća turista

Dulist

Ugovorom od 81 milijun kuna zaokružena financijska konstrukcija CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija