Natrag
20.2.2019 00:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Konavle: Uklanja se bor u lošem stanju

18.4.2012 @ 14:36 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Općina Konavle reagirala je na eko apel Jadranke Šimunović, voditeljice Zelenog foruma Rijeke dubrovačke upućen komunalnim službama Cavtata

za spas zdravih stabala na cavtatskoj rivi. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Voditeljica Zelenog telefona eko – fona gđa. Jadranka Šimunović iznijela je niz neistina i neprovjerenih informacija u tzv. eko apelu komunalnim službama Cavtata. Cijenimo rad gospođe Jadranke Šimunović i njenu brigu za prirodu, ali kao i prigodom prethodnih tzv. eko apela nije provjerila istinitost informacija iz navodnih poziva zabrinutih građana.

Naime, u Cavtatu nitko neće, niti namjerava posjeći brijestove i palme kako se navodi u tzv. eko apelu. Bit će uklonjen jedan bor koji je u lošem stanju i za što Općina ima dozvolu krajobraznog arhitekta i konzervatora.

Nadalje, ispred crkve sv. Nikole nikad u povijesti nisu postojala dva bora pa se nema što ni posjeći, a ako se u tzv. eko apelu misli na bor ispred samostana Gospe od Snijega ekolozi su dobro upoznati kako je on uklonjen nakon što je oštećen u nevremenu nakon čega je na njegovu mjestu posađen čempres.

Nadalje, riva u Cavtatu se ne betonira niti će se betonirati. Oko plaže Kamen mali stabla su posjećena od strane vlasnika zemljišta i na tom mjestu su posađene masline. Iznad hotela Albatros ništa nije posjećeno, a što se tiče sječe iznad hotela Croatia riječ je o redovitom godišnjem održavanju raslinja s namjerom zaštite od požara.

U sve navedeno voditeljica Zelenog telefona eko-fona gđa. Jadranka Šimunović mogla se i sama uvjeriti bilo pozivom u komunalne službe Općine Konavle ili jednostavno dolaskom u Cavtat prije no što je javno iznijela neistine – priopćenje je Općine Konavle.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana