Natrag
25.3.2019 15:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONAVLE POD ZVIJEZDAMA U subotu ‘Čudesni svjetovi Sunčeva sustava’

22.6.2018 @ 20:26 Dulist dulist IN
8;8

Podijelite:

‘Konavle pod zvijezdama – Čudesni svjetovi Sunčeva sustava’ naziv je manifestacije koja će se u subotu 23. lipnja noć uoči sv. Ivana održati u Konavlima, usred konavoskog polja na livadama uz vinograd i kućericu Agroturizma Kameni Dvori.

Program ‘Konavle pod zvijezdama’ jedinstven je spoj tradicijskih solsticijskih običaja i modernog poimanja svemira.

Događanje započinje u 21 sat tematskim (G)Astro zalogajem za posjetitelje, paljenjem i preskakanjem ivandanskog vignja (krjesova), dok će u nastavku večeri najpoznatiji hrvatski popularizator astronomije i dugogodišnji voditelj popularno-znanstvene emisije Andromeda gospodin Ante Radonić sve posjetitelje uvesti u tajne svemira.

Za glazbeni dio večeri zadužen je dvojac ‘Sara & Jappa’. Inače Željko Brodarić Jappa i njegova kći Sara Brodarić svoje nastupe temelje na intimnim vokalnim interpretacijama jazz klasika 40-ih i 50-ih godina uz pratnju Jappine akustične gitare.

Organizatori Agroturizam Konavle, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Agroturizam Kameni Dvori uz potporu Turističke zajednice općine Konavle i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije su se potrudili da ovo zanimljivo večer bude sadržajno pa će tako za posjetitelje biti osigurani i prigodni rekviziti, nagradna igra i teleskopsko promatranje svemira.

Kako se ‘Konavle pod zvijezdama’ održava na livadama oko kućerice Agroturizma Kameni Dvori u Lovornom Polju slijedi nekoliko napomena za sve koji odluče doći na ovo događanje: ne zaboravite donijeti dugi rukav jer je u Polju svježe; dekicu ili podmetač za sjedanje na travi te ukoliko želite ostati kampirati – šator, domaćini će se pobrinuti za tradicionalni doručak. Do mjesta događanja je najbolje doći cestom preko Grude prema Ljutoj te nakon mosta na Ljutoj produžiti ravno cestom kroz konavosko polje u smjeru samostana u Pridvorju; ulaz za sve posjetitelje i svi sadržaji su besplatni.

Više informacija možete dobiti na facebook stranicama organizatora: Agroturizam Konavle, Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i Agroturizam Kameni Dvori te na broj telefona: 099 359 4767.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana