Županija

Konavle domaćin međunarodnog suhozidnog kongresa

Konavle domaćin međunarodnog suhozidnog kongresa

Udruga Dragodid kao članica međunarodne suhozidne mreže S.P.S., uz ovu mrežu, je organizator međunarodnog znanstveno-stručnog suhozidnog kongresa koji će se održati u Konavlima najesen 2020.g.

Zamjenik načelnika Ivo Radonić danas je u prostorijama Općine Konavle primio predstavnicu Udruge Dragodid Juliu Bakotu Švencbir te predstavnice međunarodne suhozidne mreže S.P.S-a (Société scientifique internationale pour l’étude pluridisciplinaire de la Pierre Sèche) Antoniu Theodosiou sa Cipra i Eleni Pagkratio iz Grčke.

Kongres će biti prilika za predstaviti zavidnu suhozidnu scenu Konavala i Hrvatske, ali i prilika za razmjenu iskustava za inozemnim kolegama. Očekuje se sudjelovanje oko 150 sudionika kroz ukupno sedam dana koji uključuje sam kongres sa znanstveno-stručnim izlaganjima i raspravama, praktične radionice na autentičnim konavoskim lokacijama, radne sastanke te studijski izlet. Vrijednost i značaj suhoziđanja krajem prošle godine prepoznao je i UNESCO, uvrstivši ga na Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. Plod je to dugogodišnjeg rada i zajedničke međunarodne nominacije suhozidnih entuzijasta i stručnjaka iz Cipra, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije, Španjolske i Švicarske.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist