Natrag
25.4.2019 02:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Konačno uređenje konavoske magistrale

25.2.2012 @ 13:29 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Na području Općine Konavle u tijeku su radovi na izgradnji nekoliko značajnih kapitalnih objekata komunalne infrastrukture

od kojih zasigurno treba izdvojiti početak radova na rekonstrukciji Jadranske magistrale od Čilipa do Debelog Brijega.

U općinskoj zgradi u Cavtatu održan je radni sastanak kojem su bili nazočni predstavnici izvođača radova Poduzeća za ceste Split, investitora radova Hrvatskih cesta, nadzora i predstavnika Općine Konavle, a na kojem je dogovorena dinamika izvođenja radova te način odvijanja prometa tijekom izvođenja radova.

Pripremni radovi na rekonstrukciji ove dionice Jadranske magistrale počeli su ovaj tjedan, a radovi bi trebali biti završeni u narednih 15 mjeseci. Vrijednost radova je procijenjena na 45 milijuna kuna, a osim rekonstrukcije magistrale obuhvaćaju i izgradnju pothodnika u Čilipima i novog prilaza Grudi.

Za cijelo vrijeme izvođenja radova promet bi se trebao nesmetano odvijati uz primjenu odgovarajuće prometne signalizacije.

Osim uređenja ove glavne prometnice kroz Konavle u tijeku su i radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste u Dubravci u dužini 3 km. I na ovoj dionici izvođač radova je PZC Split, vrijednost radova je procijenjena na 5,5 milijuna kuna, a sredstva su u podjednakom iznosu osigurali Općina Konavle i Županijska uprava za ceste.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i infrastrukturu Boža Lasića u Konavoskim brdima počeli su i radovi na proširenju dijela županijske ceste prema naseljima Stravča i Duba, a izvođač radova vrijednih 600 tisuća kuna je konavoska tvrtka Transcom d.o.o.

Radovi na proširenju ove ceste izvode se paralelno s postavljanjem cjevovoda  za Konavoska brda koje izvodi karlovačka tvrtka Aquaterm, a investitor radova je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Općina Konavle.

Na kraju spomenimo i kako su u tijeku radovi na sanaciji oborinske odvodnje na Zvekovici. Ove radove vrijedne 120 tisuća kuna izvodi Konavosko komunalno društvo, Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste, a radovi bi trebali biti okončani početkom ožujka nakon čega se očekuje prestanak plavljenja Zvekovice i okolnih naselja.

 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana