Aktualno

Konačno uređenje konavoske magistrale

Konačno uređenje konavoske magistrale

Na području Općine Konavle u tijeku su radovi na izgradnji nekoliko značajnih kapitalnih objekata komunalne infrastrukture

od kojih zasigurno treba izdvojiti početak radova na rekonstrukciji Jadranske magistrale od Čilipa do Debelog Brijega.

U općinskoj zgradi u Cavtatu održan je radni sastanak kojem su bili nazočni predstavnici izvođača radova Poduzeća za ceste Split, investitora radova Hrvatskih cesta, nadzora i predstavnika Općine Konavle, a na kojem je dogovorena dinamika izvođenja radova te način odvijanja prometa tijekom izvođenja radova.

Pripremni radovi na rekonstrukciji ove dionice Jadranske magistrale počeli su ovaj tjedan, a radovi bi trebali biti završeni u narednih 15 mjeseci. Vrijednost radova je procijenjena na 45 milijuna kuna, a osim rekonstrukcije magistrale obuhvaćaju i izgradnju pothodnika u Čilipima i novog prilaza Grudi.

Za cijelo vrijeme izvođenja radova promet bi se trebao nesmetano odvijati uz primjenu odgovarajuće prometne signalizacije.

Osim uređenja ove glavne prometnice kroz Konavle u tijeku su i radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste u Dubravci u dužini 3 km. I na ovoj dionici izvođač radova je PZC Split, vrijednost radova je procijenjena na 5,5 milijuna kuna, a sredstva su u podjednakom iznosu osigurali Općina Konavle i Županijska uprava za ceste.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i infrastrukturu Boža Lasića u Konavoskim brdima počeli su i radovi na proširenju dijela županijske ceste prema naseljima Stravča i Duba, a izvođač radova vrijednih 600 tisuća kuna je konavoska tvrtka Transcom d.o.o.

Radovi na proširenju ove ceste izvode se paralelno s postavljanjem cjevovoda  za Konavoska brda koje izvodi karlovačka tvrtka Aquaterm, a investitor radova je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Općina Konavle.

Na kraju spomenimo i kako su u tijeku radovi na sanaciji oborinske odvodnje na Zvekovici. Ove radove vrijedne 120 tisuća kuna izvodi Konavosko komunalno društvo, Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste, a radovi bi trebali biti okončani početkom ožujka nakon čega se očekuje prestanak plavljenja Zvekovice i okolnih naselja.

 
 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist