Natrag
19.3.2019 16:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Konačno – sanacija klizišta na Kozarini

4.11.2011 @ 17:05 Andrea Falkoni Račić Aktualno
4;4

Podijelite:

Hrvatske ceste konačno kreću u sanaciju problematičnog klizišta na državnoj cesti D-8 u Župi dubrovačkoj na Kozarini (između Hotela Astarea i Plata).

Riječ je o klizištu koje je aktivno već godinama i zbog kojega je nemali broj puta dolazilo do oštećenja kolnika. Sanacija se doda radila smo privremeno, kako bi se omogućilo odvijanje prometa, no u međuvremenu se pristupilo izradi kvalitetnog projekta sanacije kojim se treba izvršiti stabilizacija terena.
Klizište se, naime, ne nalazi na samoj cesti već se na cesti reflektira samo problem koji se nalazi negdje dublje.

Projekt sanacije je napravljen, izabran je izvođač radova, Poduzeće za ceste Split, koje je ovog petka započelo s pripremama na gradilištu, a najvažnije – Hrvatske ceste su za projekt osigurale potrebna financijska sredstva.

Na magistrali su radi pripreme gradilišta, budući da se s radovima kreće idućeg tjedna, postavljeni i semafori koji će regulirati promet ovom dionicom, odnosno promet će se odvijati naizmjenično jednim prometnim trakom.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana