Aktualno

KONAČNO Počela zaštita Sv. Vlaha

KONAČNO Počela zaštita Sv. Vlaha

Simbol slobode i Domovinskog rata u miru, gliser ONB-a Sv. Vlaho konačno će dobiti zaštitu kakvu zaslužuje.

Naime, nakon godina propadanja i izloženosti vremenskim (ne)prilikama, pripdanici braniteljske zadruge Mir jutros su počeli s preliminarnim radovima nakon kojih će na proljeće uslijediti potpuna plastifikacija broda.

-Grad je zadruzi dao ovao posao. Danas ćemo ga ogoliti, ovo što je istrunulo maknut, potom pokriti šatorima i na proljeće ga plastificirati – rekao nam je Željko Čizmić ispred Udruge HRM Dubrovnik te dodao kako će se riješiti i pitanje Majsana.
– Prošlo je malo dulje vremena, ali morali smo prvo odlučiti je li bolje popraviti brod negdje drugo ili na ovom mjestu gdje je sada. Donijeli smo odluku da je prerizično micati ga. Nakon toga kao partner nam se javila braniteljska zadruga Mir. Prihvatli smo tu inicijativu i odobrili troškovnik u visini od 150 tisuća kuna. Meni je osobno veliko zadovoljstvo da su počeli radovi na jednom od simbola dubrovačkog obrambenog rata – rekao nam je pak gradski pročelnik za kulturu Miho Katičić.

Podsjetimo, gliser je postavljen na Batalu prije više od 10 godina, a o ovoj temi duList je već pisao u nekoliko navrata. Posljednji tekst u kojem smo prozvali sve nadležne za kroničnu nebrigu za ovaj simbol slobode izašao je prije nešto više od mjesec dana.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist