Natrag
15.2.2019 23:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONAČNO NATJEČAJ Traži se nasljednik Marina Ivanovića

30.11.2018 @ 10:00 Dulist Aktualno

Podijelite:

Upravno vijeće Umjetničke galerije Dubrovnik konačno je raspisalo natječaj za ravnatelja/icu ove javne ustanove u kulturi.

Kako se navodi u natječaju, kandidat/kinja mora između ostaloga imati završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjedančen studij te najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju.

Rok za prijavu je 15 dana.

Podsjetimo, u srpnju ove godine je Visoki upravni sud Republike Hrvatske u Zagrebu poništio odluku Gradskog vijeća grada Dubrovnika o imenovanju Marina Ivanovića ravnateljem Umjetničke galerije Dubrovnik. Rješenje Gradskog vijeća poništeno je jer, kako se navodilo u presudi, nije ispunjavao uvjete za ravnatelja.

Presuda Visokog upravnog suda u Zagrebu, koja se odnosi na rješenje prethodnog saziva Gradskog vijeća, donesena je na temelju žalbe bivše ravnateljice ove javne ustanove u kulturi Vesne Delić Gozze, koja je ujedno bila i jedna od tri kandidata na natječaju za izbor novog ravnatelja koji je raspisan 21. listopada 2016. godine. Na temelju tog natječaja je Gradsko vijeće na sjednici 19. i 20. prosinca 2016. godine podržalo prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i donijelo rješenje o imenovanju Marina Ivanovića za ravnatelja ove javne ustanove.

Nakon presude i poništenja imenovanja za ravnatelja, Gradsko vijeće je do raspisivanja novog natječaja Marina Ivanovića imenovalo vršiteljem dužnosti ravnatelja. Iako su od tada prošla četiri mjeseca, natječaj se tek sad objavio.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana