Aktualno

KONAČNO NATJEČAJ Traži se nasljednik Marina Ivanovića

Upravno vijeće Umjetničke galerije Dubrovnik konačno je raspisalo natječaj za ravnatelja/icu ove javne ustanove u kulturi.

Kako se navodi u natječaju, kandidat/kinja mora između ostaloga imati završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjedančen studij te najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju.

Rok za prijavu je 15 dana.

Podsjetimo, u srpnju ove godine je Visoki upravni sud Republike Hrvatske u Zagrebu poništio odluku Gradskog vijeća grada Dubrovnika o imenovanju Marina Ivanovića ravnateljem Umjetničke galerije Dubrovnik. Rješenje Gradskog vijeća poništeno je jer, kako se navodilo u presudi, nije ispunjavao uvjete za ravnatelja.

Presuda Visokog upravnog suda u Zagrebu, koja se odnosi na rješenje prethodnog saziva Gradskog vijeća, donesena je na temelju žalbe bivše ravnateljice ove javne ustanove u kulturi Vesne Delić Gozze, koja je ujedno bila i jedna od tri kandidata na natječaju za izbor novog ravnatelja koji je raspisan 21. listopada 2016. godine. Na temelju tog natječaja je Gradsko vijeće na sjednici 19. i 20. prosinca 2016. godine podržalo prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i donijelo rješenje o imenovanju Marina Ivanovića za ravnatelja ove javne ustanove.

Nakon presude i poništenja imenovanja za ravnatelja, Gradsko vijeće je do raspisivanja novog natječaja Marina Ivanovića imenovalo vršiteljem dužnosti ravnatelja. Iako su od tada prošla četiri mjeseca, natječaj se tek sad objavio.

Pročitajte još

ŠKERAC UDRUGE NAZBILJ Dva tovara izabrana za ‘Direktora’ i ‘Savjetnika’ ‘Rezervata Kaše’

Dulist.hr

U RIJECI Testira se novih pet uzoraka zbog sumnje na koronavirus

Dulist

Koronavirusa u Hrvatskoj još uvijek nema, svi testirani uzorci negativni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija