Koronavirus u Hrvatskoj

KONAČNO Možemo u kina, kazališta, domove za starije…

KONAČNO Možemo u kina, kazališta, domove za starije...

Otvaraju se kina s posebnim mjerama; ulazi se po jedan, a u dvorani je obavezan razmak od dva metra. Kazališta pripremaju nove predstave, a s radom počinju i bazeni, uz pojačanu higijenu i dezinfekciju, piše tportal.

Trenutno su potvrđene ukupno 2226 osobe zaražene koronavirusom, a 1936 osoba je ozdravilo. 2 su nova slučaja u posljednja 24 sata. Devedeset i pet osoba je preminulo. 10 osoba je trenutačno na respiratoru. Dosad je testirano ukupno 53.877 osoba.

Čekamo konferenciju za medije nakon vikend pauze, a od danas slijedi novo popuštanje mjera. Za posjete se otvaraju domovi za starije i nemoćne, ali pod strogim ograničenjima, uz zaštitnu opremu i 15 minuta razmaka među posjetima, javlja Hrvatski radio.

Vidimo na grafu trendove testiranja i novooboljelih, a ako graf govori tisuću riječi, ovdje su glavne: hvala svima i #OstanimoOdgovorni! – jučer je pak twittao ministar Vili Beroš optimistične riječi, a situacija u svijetu je malo drugačija. Zanimljivo je istaknuti kako brazilski ekolog David Lapola upozorava da bi iduća pandemija mogla krenuti iz amazonske prašume!  Više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist