Aktualno

Komunalni radari i policija ordiniraju po kafićima

Ovog ljeta policajci će zajedno s komunalnim redarima obilaziti noćne klubove i ugostiteljske objekte te preventivno djelovati kako bi se osiguralo poštivanje javnog reda i mira i gradskih odluka o komunalnom redu te ugostiteljskoj djelatnosti.

Zajedničke ophodnje se uvode budući da građanima i posjetiteljima neprilično ponašanje pojedinaca i kršenje reda i mira što je u nadležnosti policije i nepoštivanje propisa o radu ugostiteljskih objekata te emitiranju glazbe na otvorenom, inače u nadležnosti komunalnog redarstva, podjednako utječu na osjećaj sigurnosti i komfora pa je takve prekršaje potrebno promptno sankcionirati i sprječavati njihova ponavljanja – najavili su iz gradske uprave.

Grad Dubrovnik je također u postupku ugovaranja usluge mjerenja razine buke kako bi se ona mogla objektivno odrediti i sukladno važećim aktima sankcionirati prekršitelje. U tijeku je i prikupljanje ponuda za proširivanje video nadzora u parkovima i na javnim površinama na kojima je zabilježen veći broj rizičnih ponašanja i oštećivanja komunalne opreme. Statistike broja kaznenih djela, prekršaja i maloljetničke delikvencije analizirane na Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika pokazuju kontinuirani trend smanjenja što se želi nastaviti i ubuduće boljom koordinacijom i suradnjom institucija te ulaganjima u mehanizme koji osiguravaju poštivanje važećih propisa.

Pročitajte još

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist

VIDEO/’ORLANDO’ U AKCIJI Dubrovačkim vatrogascima stiglo ‘morsko’ pojačanje

Dulist