Grad

KOMUNALNI NERED ‘Evo kako izgleda 10 tisuća boca u našoj ulici’

KOMUNALNI NERED 'Evo kako izgleda 10 tisuća boca u našoj ulici'

Svima je dobro poznato kako komunalni nered u Dubrovniku ‘cvjeta’, a jedan od posljednjih primjera je i onaj u Ulici Dinka Ranjine.

Na našu je redakciju pristigla reakcija ogorčenih stanara spomenute ulice u kojoj se svakodnevno ‘bore’ s mini odlagalištem smeća. Kako kažu, krivac je jedna od susjeda koja bezobzirno ostavlja smeće i po nekoliko dana.

– To nije dostojno življenja. Nama gosti odlaze iz apartmana jer kažu da se nalaze u ulici gdje se odlaže krupni otpad. Ta susjeda je čak zagradila javnu površinu i drži po 10 tisuća boca koje sežu do prvog kata, dakle do tri metra visine. Nisu samo ni boce, možete vidjeti na fotografijama kako je bacila i kauč.  Ona to ostavlja po nekoliko dana, točnije petnaest dana, i onda dođe kombi koji pođe po tih deset tisuća boca. I tako svaki put. Cijela ulica smrdi, cure sokovi, vina… Pantagane se stalno skupljaju – rekli su susjedi i dodali kako godinama imaju ovaj problem.

– Zadnjih je godinu dana prešlo svaku mjeru. Problem smo prijavljivali nekoliko puta komunalcima, bivšem gradonačelniku, Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika… Ali nitko ništa ne poduzima po tom pitanju. Svi su susjedi pisali peticiju. To je strašno. Kad ideš tražiti nešto po zakonu, nalaziš na otpor. Sve nam je trulo u državi Danskoj – rekli su susjedi.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist