Grad

Komunalci se pripremaju za sezonu, stiže i pet novih prometnih redara

Komunalci se pripremaju za sezonu, stiže i pet novih prometnih redara

Koordinacijski sastanak na temu aktivnosti koje komunalna društva i nadležni gradski odjeli provode u okviru priprema za turističku sezonu održan je u srijedu u nazočnosti gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i zamjenica Jelke Tepšić i Orlande Tokić.

Izvješća o poduzetim i planiranim aktivnostima iznijeli su predstavnici nadležnih upravnih tijela Grada Dubrovnika, prvenstveno pročelnici upravnih odjela za komunalne djelatnosti i promet, predstavnici komunalnih društava Vodovod, Vrtlar, Čistoća, Libertas i Sanitat, odnosno javnih ustanova poput Rezervata Lokrum te predstavnici gradskih kotareva i mjesnih odbora, koji su također u svrhu priprema za sezonu utvrdili prioritetne radove na svojim područjima.

Aktivnosti se u najvećoj mjeri odnose na poslove održavanja i uređenja javnih zelenih i javnih prometnih površina, poslove interventnog i investicijskog održavanja vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, prilagođavanje voznog reda i organizacije poslovanja javnog gradskog prijevoza, ali na postupke uklanjanja ostavljenih neregistriranih vozila i uklanjanja preraslog zelenila na javnu površinu odnosno postupke uređenja vrtova i okućnica vidljivih s javnih površina.

Služba komunalnog redarstva u narednom razdoblju provodit će kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina kao i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova, a tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima.

Služba prometnog redarstva također se priprema za organizaciju rada u sezoni pa je u tu svrhu nabavljena adekvatna odora, a pet novih prometnih redara na vrijeme će proći stručno osposobljavanje kako bi s početkom sezone bili spremni za službu.

Sukladno važećoj odluci, tvrtka Sanitat od 1. ožujka započela je provođenje naplate zaustavljanja i iskrcavanja turističkih autobusa u zoni posebnog prometnog režima. Od ostalih aktivnosti u tijeku su radovi na instalaciji automatske naplatne blagajne na donjem platou parkinga Žičara. Planirana je i modernizacija sustava naplate te nastavak radova na implementaciji projekta Smart Parking što obuhvaća postavljanje parkirnih senzora i pokretanje mobilne aplikacije.

Gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo predstavljenim aktivnostima i mjerama istaknuvši kako su iste jednako vidljive građanima i posjetiteljima te kako svaki od tih segmenata doprinosi ukupnoj uspješnosti destinacije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist