Natrag
26.3.2019 01:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

OSVRT Nikad, ali nikad gore izdanje HDZ-a!

22.3.2014 @ 22:05 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Nakon današnje sjednice Gradskog vijeća čovjeku se ostane zapitati samo jednu stvar – Što se to događa s HDZ-om?!

Nikad bljeđe izdanje stranke koja ima pet puta više članova u Dubrovniku nego bilo koja druga, na sjednici, koja je prije početka obećavala plejadu debatiranja, argumenata i ‘verbalnog šamaranja’. Istini za volju s dnevnog reda je maknuto nekoliko ‘sočnih’ točaka, tako da vijećnici nisu raspravljali o regionalizaciji, rasprava o DPDS-u je također je odgođena za tematsku sjednicu, a barem zasada nema rasprave o ‘novom Libertasu’. No sve to skupa nije opravdanje za ono što su gledatelji DUTV-a vidjeli na malim ekranima.
Nikakav komentar nisu imali na Vlahušićevo izvješće o radu, o problematici javne garaže se (očekivano) nisu oglasili, kod DPDS-a nisu ni zucnuli, a istupi Nika Bulića kao predsjednika Gradskog vijeća lakše bi se pripisali nekome iz redova HNS-a nego stranke koja uporno ponavlja da nije u koaliciji s gradskom upravom već kako samo podržavaju dobre odluke.
Ostat će zapamćen istup predsjednika njihove mladeži Maria Obuljena koji je gotovo plaho pitao Vlahušića ‘Da tko će snositi troškove saniranja mikroasfalta?’. I sve bi to bilo super da za govornicom nije izgledao – prestrašeno.
Nevjerojatno, ali najupečatljivije što je HDZ danas u Gradskom vijeću napravio bio je, zgodno tempirani, ‘opravdani izostanak’ Dubravke Šuice. No i bez nje zelena palica je zelena palica, a današnja oporba Srđ je Grad, Hrvatski Laburisti i HSLS-ov Ivo Gjaja, bez obzira koliko dobro pripremljena i argumentirana bila, jednostavno je preglasana.
Za kraj ne treba zaboraviti ni Vićanov DDS koji se specijalno za ovu priliku opremio žutim, suzdržanim palicama. Jasna je poruka ‘stigla iz barake’

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana