Grad

OSVRT Nikad, ali nikad gore izdanje HDZ-a!

OSVRT Nikad, ali nikad gore izdanje HDZ-a!

Nakon današnje sjednice Gradskog vijeća čovjeku se ostane zapitati samo jednu stvar – Što se to događa s HDZ-om?!

Nikad bljeđe izdanje stranke koja ima pet puta više članova u Dubrovniku nego bilo koja druga, na sjednici, koja je prije početka obećavala plejadu debatiranja, argumenata i ‘verbalnog šamaranja’. Istini za volju s dnevnog reda je maknuto nekoliko ‘sočnih’ točaka, tako da vijećnici nisu raspravljali o regionalizaciji, rasprava o DPDS-u je također je odgođena za tematsku sjednicu, a barem zasada nema rasprave o ‘novom Libertasu’. No sve to skupa nije opravdanje za ono što su gledatelji DUTV-a vidjeli na malim ekranima.
Nikakav komentar nisu imali na Vlahušićevo izvješće o radu, o problematici javne garaže se (očekivano) nisu oglasili, kod DPDS-a nisu ni zucnuli, a istupi Nika Bulića kao predsjednika Gradskog vijeća lakše bi se pripisali nekome iz redova HNS-a nego stranke koja uporno ponavlja da nije u koaliciji s gradskom upravom već kako samo podržavaju dobre odluke.
Ostat će zapamćen istup predsjednika njihove mladeži Maria Obuljena koji je gotovo plaho pitao Vlahušića ‘Da tko će snositi troškove saniranja mikroasfalta?’. I sve bi to bilo super da za govornicom nije izgledao – prestrašeno.
Nevjerojatno, ali najupečatljivije što je HDZ danas u Gradskom vijeću napravio bio je, zgodno tempirani, ‘opravdani izostanak’ Dubravke Šuice. No i bez nje zelena palica je zelena palica, a današnja oporba Srđ je Grad, Hrvatski Laburisti i HSLS-ov Ivo Gjaja, bez obzira koliko dobro pripremljena i argumentirana bila, jednostavno je preglasana.
Za kraj ne treba zaboraviti ni Vićanov DDS koji se specijalno za ovu priliku opremio žutim, suzdržanim palicama. Jasna je poruka ‘stigla iz barake’

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist