AktualnoUrednički izbor

KOMEMORACIJE ZA DUBROVČANINA Prijatelji i kolege oprostit će se od skladatelja u Dubrovniku i Zagrebu

KOMEMORACIJE ZA DUBROVČANINA Prijatelji i kolege oprostit će se od skladatelja u Dubrovniku i Zagrebu

‘U nemogućnosti da se najljepše zahvalimo svima koji su u ovim teškim trenucima uz nas, u ime obitelji Jusić zahvaljujem se ovim putem na brojnim telegramima, porukama, mailovima, postovima i pozivima s izrazima sućuti iz cijelog svijeta, brojnim riječima podrške i znacima osobita poštovanja iskazanog našem pokojnom ocu Đelu Jusiću’, napisao je na svom Facebook profilu sin preminulog dubrovačkog skladatelja, Đelo jr. Jusić.

‘Prije svega bih se zahvalio svim liječnicima i medicinskom osoblju na ljubaznosti i profesionalnosti tijekom zaprimanja, liječenja i pružanja zdravstvene njege mog oca:
KB Dubrava, Opća bolnica Dubrovnik, KB Sveti Duh, Specijalna bolnica Rockefellerova, te KB Merkur.

Posebno se želim zahvaliti gradonačelnicima Dubrovnika i Zagreba, gosp. Matu Frankoviću i gosp. Milanu Bandiću na svesrdnoj pomoći i pruženoj ruci tijekom cijelog razdoblja liječenja.
Hvala svim medijima što su tijekom cijele devetomjesečne bolesti poštivali privatnost, što je bila naša želja i želja mog oca.

Veliko hvala svim njegovim prijateljima koji ga niti u jednom trenu nisu zaboravili i uljepšavali mu bolesničke dane do samog kraja bilo posjetama ili telefonskim pozivima. Jako ga je to ohrabrivalo, činilo sretnim i davalo mu vjetar u leđa da prebrodi teške dane.

Također je cijela obitelj u ovoj tuzi neizmjerno sretna što je do samog kraja svakodnevno bio uz nas i mi uz njega, što je bio vedra duha, pri potpunoj svijesti, što je do dva dana prije odlaska u društvu svojih šest unuka svakodnevno pušio svoju najdražu lulu i u parku ispred bolesničke sobe uživao u cvrkutu ptica. To ga je u tim trenucima činilo najsretnijim čovjekom na svijetu’, poručio je Jusić putem društvenih mreža.

Komemoracija za pokojnika bit će održana u Zagrebu u srijedu, 5. lipnja u 12 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Posljednji ispraćaj slijedi u četvrtak, 6. lipnja u 13.35 u krematoriju na Mirogoju gdje će po svojoj želji Đelo Jusić biti i sahranjen u obiteljskoj grobnici.

Pak komemoracija u Dubrovniku ovom gradskom glazbeniku održat će se u utorak, 11. lipnja u Kazalištu Marin Držić, a ‘kako je Dubrovnik bio i ostao njegov Grad te njegova duša, želja mu je bila da dio njegovog pepela sa urnom bude pokopan u Dubrovniku što ćemo i učiniti’, dodao je sin skladatelja

.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist