Natrag
17.2.2019 07:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Komemoracija na Domobranskom groblju

15.5.2013 @ 13:39 Mia Njavro Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

U povodu 68. obljetnice stradanje Hrvata tijekom i nakon Drugog svjetskog rata Dubrovčani su dostojanstveno obilježili Spomendan na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta polaganjem vijenaca kod Križa na Domobranskom groblju u Gospinom polju.

 
Komemoraciji su uz molitvu koju je predvodio don Željko Kovačević, župnik župe sv. Mihajla, nazočili predstavnici Udruga proisteklih iz  Domovinskog rata, predstavnici Dubrovačko neretvanske Županije i Grada Dubrovnika.
 
– Inače, odlukom Sabora RH tradicionalno se svakog 15-tog svibnja obilježava tužan spomen na završetak Drugog svjetskog rata i vrijeme kada su stotine tisuća Hrvata, bježeći od komunzma i nakon predaje savezničkoj vojsci kod Bleiburga, da bi ih Englezi na prijevaru izručili jugoslavenskim partizanima. Tada su počinjeni strašni zločini nad više stotina tisuća razoružanih vojnika, domobrana i ustaša, civila, žena i djece, koji su ubijani na prostorima od Bleiburga, Dravograda, Kočevskog roga, Maceljske šume, Barbarinog rova, Jazovke i brojnih drugih stratišta u kolonama smrti i nepreglednog Križnog puta.
 
 U spomen na sve ubijene, dubrovački domobrani se klanjaju žrtvama komunizma.
 
Za Hrvatsku uvijek! – stoji u priopćenju kojeh postpisuje tajnik Nevenko Bilobrk.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana