Zanimljivosti

Komemoracija na Domobranskom groblju

Komemoracija na Domobranskom groblju

U povodu 68. obljetnice stradanje Hrvata tijekom i nakon Drugog svjetskog rata Dubrovčani su dostojanstveno obilježili Spomendan na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta polaganjem vijenaca kod Križa na Domobranskom groblju u Gospinom polju.

 
Komemoraciji su uz molitvu koju je predvodio don Željko Kovačević, župnik župe sv. Mihajla, nazočili predstavnici Udruga proisteklih iz  Domovinskog rata, predstavnici Dubrovačko neretvanske Županije i Grada Dubrovnika.
 
– Inače, odlukom Sabora RH tradicionalno se svakog 15-tog svibnja obilježava tužan spomen na završetak Drugog svjetskog rata i vrijeme kada su stotine tisuća Hrvata, bježeći od komunzma i nakon predaje savezničkoj vojsci kod Bleiburga, da bi ih Englezi na prijevaru izručili jugoslavenskim partizanima. Tada su počinjeni strašni zločini nad više stotina tisuća razoružanih vojnika, domobrana i ustaša, civila, žena i djece, koji su ubijani na prostorima od Bleiburga, Dravograda, Kočevskog roga, Maceljske šume, Barbarinog rova, Jazovke i brojnih drugih stratišta u kolonama smrti i nepreglednog Križnog puta.
 
 U spomen na sve ubijene, dubrovački domobrani se klanjaju žrtvama komunizma.
 
Za Hrvatsku uvijek! – stoji u priopćenju kojeh postpisuje tajnik Nevenko Bilobrk.
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist