Natrag
18.2.2019 15:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Komedija s popustom za umirovljenike

1.3.2013 @ 10:07 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

Komedija 'Ne vrti se okolo gola golcata' na programu je Kazališta Marina Držića ovog petka i subote, 1. i 2. ožujka.

Iz Kazališta napominju kako je upravo večerašnja izvedba s posebnim popustom za umirovljenike! Predstava počinje u 19.30 sati.

A evo i kratkom opisa radnje:
Napola gola supruga Klara i njen do grla zakopčani političar, gospar Melko, izmamit će osmijeh svojim bračnim prepirkama i političkim igrama na sceni Kazališta Marina Držića.

U salonu gospara zastupnika iz Grada, a u zagrebačkom stanu gdje je zbog dužnosti u Saboru preselio s obitelji, odvija se ova jednočinka koju je na dubrovački prilagodio gospar Miše Martinović. I imenima ih je učinio našom čeljadi. Zgodna Feydeauova jednočinka „Ne hodaj okolo gola“, odnosno na dubrovačkom, „Ne vrti se okolo gola golcata“ izvedena je prvi put 25. studenog 1911. u Kazalištu Femina.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana