Natrag
20.4.2019 22:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kome sve duguje VIAM i Mladen Vlahušić?

19.3.2014 @ 21:21 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Nakon što je u javnost izašao podatak kako je predstečajna nagodba tvrtke VIAM, inače u vlasništvu brata aktualnog gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića, Mladena Vlahušića, među osam najvećih nagodbi na području Dubrovačko-neretvanske županije, odlučili smo pogledati kome je sve ta tvrtka ostala dužna.

Iako postoji i ‘jačih dužnika’ na listi, nijedan nema bliske rodbinske veze s vrhom dubrovačke politike, ali ni eto vjerojatno slučajne angažmane na gradilištima koja se financiraju iz gradskog proračuna.

Iako je sama predstečajna nagodba prihvaćena još 18. rujna, rješenje je na dubrovačkom sudu doneseno tri mjeseca kasnije, odnosno 18. prosinca 2013. godine. Prema njemu se Ministarstvo financija – Porezna uprava u potpunosti odrekla kamata u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te polovice osnovnog duga u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. To ukratko znači kako je Ministarstvo financija Slavka Linića od ukupnog duga od 7,8 milijuna VIAM-u oprostilo više od pola dok bi ostatak Mladen Vlahušić trebao vratiti u roku od četiri godine s kamatom od 4,5 posto. Osim Ministarstva, 40 posto svojih potraživanja odrekle su se brojne javne i državne tvrke, dok je povrat preostalog dijela duga omogućen kroz razdoblje od četiri godine bez kamata.

Više pročitajte u novom broju duLista!

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana