Grad

Kome sve duguje VIAM i Mladen Vlahušić?

Mladen Vlahušić

Nakon što je u javnost izašao podatak kako je predstečajna nagodba tvrtke VIAM, inače u vlasništvu brata aktualnog gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića, Mladena Vlahušića, među osam najvećih nagodbi na području Dubrovačko-neretvanske županije, odlučili smo pogledati kome je sve ta tvrtka ostala dužna.

Iako postoji i ‘jačih dužnika’ na listi, nijedan nema bliske rodbinske veze s vrhom dubrovačke politike, ali ni eto vjerojatno slučajne angažmane na gradilištima koja se financiraju iz gradskog proračuna.

Iako je sama predstečajna nagodba prihvaćena još 18. rujna, rješenje je na dubrovačkom sudu doneseno tri mjeseca kasnije, odnosno 18. prosinca 2013. godine. Prema njemu se Ministarstvo financija – Porezna uprava u potpunosti odrekla kamata u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te polovice osnovnog duga u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna. To ukratko znači kako je Ministarstvo financija Slavka Linića od ukupnog duga od 7,8 milijuna VIAM-u oprostilo više od pola dok bi ostatak Mladen Vlahušić trebao vratiti u roku od četiri godine s kamatom od 4,5 posto. Osim Ministarstva, 40 posto svojih potraživanja odrekle su se brojne javne i državne tvrke, dok je povrat preostalog dijela duga omogućen kroz razdoblje od četiri godine bez kamata.

Više pročitajte u novom broju duLista!

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist