Aktualno

Kolovoz u Konavlima sa 6% više noćenja

Pozitivan trend povećanja ostvarenih turističkih brojki na području općine Konavle nastavio se i u kolovozu. Naime, na području općine Konavle  ovog kolovoza ostvareno je 130 107 noćenja ili 6 posto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Na nivou prvih osam mjeseci broj turističkih dolazaka bilježi  8 postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godinu, dok je broj ostvarenih noćenja povećan za 11 posto. Najveći postotak povećanja ostvarenih noćenja , čak 22 posto, odnosi se na privatni smještaj, dok je u hotelima zabilježeno povećanje noćenja od 10 posto.

I dalje najveći udio od 71 posto ukupne realizacije noćenja bilježe hoteli, dok 26 posto pripada privatnom smještaju, a 3 posto kampovima na području Konavala.

Turisti iz Velike Britanije, sa 93 tisuće ostvarenih noćenja i povećanjem od 67 posto u odnosu na prvih osam mjeseci 2011. godine, najbrojniji su turisti na području općine Konavle, dok ih, već tradicionalno, slijede Francuzi, Rusi, Nijemci, Belgijanci, Norvežani, Šveđani i Španjolci.

U TZ općine Konavle nadaju se da će se ovakav pozitivan trend  nastaviti i u sljedećim mjesecima.

Pročitajte još

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist

Pomozimo našem sugrađaninu Ivici Šariću – Žiki u borbi s teškom bolešću

Dulist

‘ROMEO I JULIJA’ Zbog ozljede glumice Amande Osborne premijera prekinuta nakon prvog čina

Dulist