Aktualno

KOLONE U SREBRENOM, ‘GURAJU SE’ IZ TRI SMJERA Zar to ‘zeleno’ ne može trajati duže?

KOLONE U SREBRENOM, 'GURAJU SE' IZ TRI SMJERA Zar to 'zeleno' ne može trajati duže?

Kad se automobili iz tri različita smjera slijevaju u jednu kolničku traku, kakav je slučaj na raskrižju u Srebreno, mnogima je na prvu jasno kako bi režim rada privremenog semafora trebalo tome i prilagoditi.

Naime, u popodnevnim satima utorka na magistrali su kod ovog križanja, a sve zbog radova na njegovoj rekonstrukciji, postavljeni privremeni semafori pa se promet prema Mlinima i prema Srebrenom i gradu odvija jednom prometnom trakom.

No, zbog toga što se na magistralu uključuju i automobili iz smjera ambulante te Dječjeg vrtića, nastaje poprilična kolona u smjeru iz pravca grada. I nitko ne ‘šnjuha’ zbog radova, već zbog činjenice kako zeleno svjetlo na semaforu, koji propušta vozila iz smjera grada i Srebrenog prema Cavtatu, ne traje dovoljno dugo. Prođe tek nekoliko vozila jer se iz tri pravca svi ‘guraju’ ne bi li uhvatili zeleno svjetlo. Treba spomenuti i to kako je iz smjera Cavtata zanemariva količina vozila u odnosu na suprotan smjer pa se mnogi s pravom pitaju zar se režim rada semafora zaista ne moge drukčije osmisliti.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist