Županija

Kolinda Grabar Kitarović otvorila umjetničku galeriju u čast fra Bernardinu Sokolu

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović otvorila je u utorak umjetničku galeriju „Fra Bernardin Sokol“ u franjevačkom samostanu na Badiji, uz stalni postav akademskih kipara i slikara Izvora Oreba i Emilije Karlavaris, a otvaranju su nazočili i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i drugim visokim uzvanicima.

Galerija nosi ime po Fra Bernardinu Sokolu (1888. – 1944.), hrvatskom glazbeniku i muzikologu koji je nevin i bez suda smaknut nakon što je odveden iz samostana na Badiji u noći 28. rujna 1944. godine, a tijelo mu je danima kasnije pronađeno na obali kod Orebića.

Inače, fra Bernardinu Sokolu postumno je ove godine dodijeljeno ”Priznanje za iznimna dostignuća značajna za Dubrovačko-neretvansku županiju”.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je posjetila i Škoj Vrnik gdje je upoznala sve značajke vrničkih kamenoloma koje je prezentirala Sunčana Žaknić. U Staroj školi pisala je tintom i perom te je ostavila potpis na pločici i dobila čistu peticu.

Pročitajte još

Od 1. lipnja u Konavlima ‘predah’ od građevinskih radova

Dulist

Butković potpisao ugovor za Donje Čelo, iako jutros o tome ništa nije znao

Dulist

DOBROSLAVIĆ UZ DAN ŽUPE DUBROVAČKE ‘Dosad ostvareni projekti jamac su uspješnosti općine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija