Županija

Kolinda Grabar Kitarović otvorila umjetničku galeriju u čast fra Bernardinu Sokolu

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović otvorila je u utorak umjetničku galeriju „Fra Bernardin Sokol“ u franjevačkom samostanu na Badiji, uz stalni postav akademskih kipara i slikara Izvora Oreba i Emilije Karlavaris, a otvaranju su nazočili i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i drugim visokim uzvanicima.

Galerija nosi ime po Fra Bernardinu Sokolu (1888. – 1944.), hrvatskom glazbeniku i muzikologu koji je nevin i bez suda smaknut nakon što je odveden iz samostana na Badiji u noći 28. rujna 1944. godine, a tijelo mu je danima kasnije pronađeno na obali kod Orebića.

Inače, fra Bernardinu Sokolu postumno je ove godine dodijeljeno ”Priznanje za iznimna dostignuća značajna za Dubrovačko-neretvansku županiju”.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je posjetila i Škoj Vrnik gdje je upoznala sve značajke vrničkih kamenoloma koje je prezentirala Sunčana Žaknić. U Staroj školi pisala je tintom i perom te je ostavila potpis na pločici i dobila čistu peticu.

Pročitajte još

UZ ZAŠTITARE Dubrovačke socijalne radnike štitit će i detektor metala

Dulist

ŽENSKO PODUZETNIŠTVO Dubrovačke ‘kružice’ u grčkoj Arti

Dulist

Veleposlanik Republike Francuske Gaël Veyssière kod župana Dobroslavića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija