Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović: Ne želim komentirati Josipovićeve izjave!

Kolinda Grabar Kitarović: Ne želim komentirati Josipovićeve izjave!

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović boravi danas u Dubrovniku. U izjavi novinarima osvrnula se na razloge svoje kandidature, ali i komentirala posljednje izjave predsjednika RH Iva Josipovića.

-Već duže sam zabrinuta. Hrvatska tone u gospodarsku krizu. Građani kopaju po kantama za smeće, a moram vam reći da nikada nisam mislila da ću morati ostavljati hranu u čistim vrećicama uz kante za smeće, da ljudi ne bi kopali po kantama na taj način, i svoje ljudsko dostojanstvo – rekla je novinarima Kolinda Grabar Kitarović.

-Mladi nam odlaze, vanjska politika nam je nedifinirana, ušli smo u EU i nismo to ni osjetili. Raspravljamo u javnom životu o nebitnim stvarima, a bitne zanemarujemo- istaknula je predsjednička kandidatkinja koja nije htjela komentirati Josipovićevu izjavu kako ‘njezinoj slici fali ton’.
– Kampanja još nije počela i tada ću vrlo jasno iznijeti stavove i program. Predsjednik nema poluge izvršne vlasti, ali ima niz načina na koje mora voditi brigu o interesima države i naroda. Ja neću šutjeti, bit ću aktivna i u kampanji i nakon nje. Ulazim u kampanju kako bi vratila ljudima ponos i dostojanstvo, želim da moja djeca žive u Hrvatskoj kakvu svi zaslužujemo – rekla je Grabar Kitarović.

Na novinarski upit smatra li kako je sazrelo vrijeme za prvu hrvatsku predsjednicu i računa li na glasove konzervativnih birača, Grabar – Kitarović je odgovorila:

– Ja ne gledam na podjele muško – žensko. Vrijeme je da se prestanemo dijeliti po svemu osim sposobnosti, entuzijazmu i onoga što želimo učiniti. Trideset i sedam posto podrške koje ankete pokazuju je dobar start, ali jedini rezultat koji priznajem su izbori. Spremna sam i na prljavu kampanju, ali ono što želim je pozitivnu kampanju kojoj su važni rezultati. Hrvatska zaslužuje ne zaokret, nego preokret“, zakjučila je Kitarović.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović