Grad

Kolinda Grabar Kitarović dolazi u Dubrovnik

Kolinda Grabar Kitarović dolazi u Dubrovnik

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice uspješne obrane Dubrovnika u ratu u Grad će stići nekoliko visokih gostiju. Naime, kako neslužbeno doznaje DuList u utorak se očekuje dolazak predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, ministra obrane Damira Krstičevića te načelnika Glavnog stožera OS RH Mirka Šundova.

Podsjetimo, program obilježavanja počeo je jutros sa satom povijesti u svim dubrovačkim školama, a nastavlja se sportskim manifestacijama u subotu i nedjelju.
Ovogodišnji program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja i 25. godišnjice uspješne obrane Grada rezultat je zajedničke suradnje Grada Dubrovnika, Foruma branitelja Dubrovnik, gradskih ustanova kao i pojedinaca koji su odlučili dati svoj doprinos u kreiranju i realizaciji programa.
Kako su javili iz gradske uprave, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na sastanku održanome 28. studenoga prihvatio je prijedlog generala – pukovnika Mirka Šundova da se u ovogodišnje obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja i 25. godišnjicu uspješne obrane Grada uključi i Hrvatska ratna mornarica.
Posebnost ovogodišnjeg programa je i svečana akademija koja će se održati 6. prosinca s početkom u 12 sati u Kazalištu Marina Držića na kojoj će osim predstavnika organizatora odnosno Grada Dubrovnika, predstavnika Foruma branitelja i Dubrovačko neretvanske županije nazočiti visoko državno izaslanstvo koje će svojim sudjelovanjem uveličati ovu važnu obljetnicu.

Cjelokupni program obilježavanja možete pogledati OVDJE.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist