Zanimljivosti

Koliko smo milijardi zaradili ove godine?

U prvih šest mjeseci 2013. godine, turizam u Hrvatskoj zabilježio je prihode veće u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, u prvih šest mjeseci 2013. godine, prihodi od turizma iznosili su 2,077 milijarde eura, što je rast od 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćilo je Ministarstvo turizma RH.

Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznosili su u tom periodu 9,9, posto, što u odnosu na 2012. predstavlja blagi rast udjela.
Nakon rasta prihoda od turizma u prvom tromjesečju 2013. godine, pozitivan trend nastavljen je i tijekom razdoblja travanj-lipanj, u kojem je ostvarena 1,77 milijarda eura, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 6 posto. Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom periodu 16,1 posto, odnosno 1 postotni poen više nego lani.

– Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tijek ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine. Dosadašnji uspjeh u turizmu rezultat je kvalitetnih priprema, predanog rada turističkog sektora, ali isto tako i svih aktivnosti koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s privatnim sektorom. Iako 2013. godina još nije završena, vjerujem da će i na godišnjoj razini turistički rezultati biti dokaz snage turističkog sektora –  komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.
 

Pročitajte još

Marko Car ima najbolje kobasice!

Dulist

Proljeće lagano kuca na vrata…

Dulist

Rotarijanci u dvadeset godina donirali 25 tisuća sadnica maslina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija