Natrag
26.4.2019 07:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koliko smo milijardi zaradili ove godine?

6.10.2013 @ 12:22 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

U prvih šest mjeseci 2013. godine, turizam u Hrvatskoj zabilježio je prihode veće u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, u prvih šest mjeseci 2013. godine, prihodi od turizma iznosili su 2,077 milijarde eura, što je rast od 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćilo je Ministarstvo turizma RH.

Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznosili su u tom periodu 9,9, posto, što u odnosu na 2012. predstavlja blagi rast udjela.
Nakon rasta prihoda od turizma u prvom tromjesečju 2013. godine, pozitivan trend nastavljen je i tijekom razdoblja travanj-lipanj, u kojem je ostvarena 1,77 milijarda eura, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 6 posto. Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom periodu 16,1 posto, odnosno 1 postotni poen više nego lani.

– Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tijek ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine. Dosadašnji uspjeh u turizmu rezultat je kvalitetnih priprema, predanog rada turističkog sektora, ali isto tako i svih aktivnosti koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s privatnim sektorom. Iako 2013. godina još nije završena, vjerujem da će i na godišnjoj razini turistički rezultati biti dokaz snage turističkog sektora –  komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana