Zanimljivosti

Koliko smo milijardi zaradili ove godine?

U prvih šest mjeseci 2013. godine, turizam u Hrvatskoj zabilježio je prihode veće u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, u prvih šest mjeseci 2013. godine, prihodi od turizma iznosili su 2,077 milijarde eura, što je rast od 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćilo je Ministarstvo turizma RH.

Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznosili su u tom periodu 9,9, posto, što u odnosu na 2012. predstavlja blagi rast udjela.
Nakon rasta prihoda od turizma u prvom tromjesečju 2013. godine, pozitivan trend nastavljen je i tijekom razdoblja travanj-lipanj, u kojem je ostvarena 1,77 milijarda eura, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 6 posto. Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom periodu 16,1 posto, odnosno 1 postotni poen više nego lani.

– Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tijek ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine. Dosadašnji uspjeh u turizmu rezultat je kvalitetnih priprema, predanog rada turističkog sektora, ali isto tako i svih aktivnosti koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s privatnim sektorom. Iako 2013. godina još nije završena, vjerujem da će i na godišnjoj razini turistički rezultati biti dokaz snage turističkog sektora –  komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.
 

Pročitajte još

ALARM ZBOG ZMIJE Zatonski vatrogasci intervenirali zbog kravosasa

Dulist

‘GRADA GLADAN’ Važno je odrediti identitet naših javnih prostora

Dulist

Na Lokrumu izložba ‘Tehnologije u biologiji: šišmiši’

Dulist