Natrag
23.2.2019 06:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koliko odmaraju hrvatski radnici?

10.6.2013 @ 22:49 Nikša Miletić Zanimljivosti

Podijelite:

Najviše neradnih dana u godini imaju Austrija, Portugal, Njemačka, Španjolska, Francuska, Belgija, Italija i Novi Zeland

, stoji u istraživanju koje je proveo Wall Street 24/7 zbrajajući minimalni broj zakonom propisanih dana godišnjeg odmora i nacionalne blagdane, prenosi Večernji list

I dok za Austriju, u kojoj je nezaposlenost 4,4 posto, ili Njemačku, gdje je taj udio 5,5 posto, to ne začuđuje, zanimljivo je da se, unatoč gospodarskoj krizi, radnici u Portugalu i Španjolskoj i dalje odmaraju više od većine svojih kolega u puno bolje stojećim ekonomijama. U Portugalu je naime nezaposlenost dosegnula 16 posto, dok je u Španjolskoj čak 25,1 posto onih koji ne rade. Austrija i Portugal tako imaju 35, a Njemačka i Španjolska po 34 neradna dana godišnje.

U društvu Njemačke i Španjolske sa 34 neradna dana je i Hrvatska. U istraživanju se povlači i paralela između Europe i SAD-a, pri čemu se navodi da su Sjedinjene Američke Države jedina zemlja u svijetu u kojoj ne postoji zakonska obveza plaćanja slobodnih dana i godišnjih odmora radnicima.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana