Politika

Koliko novaca zarade naši saborski zastupnici?

Koliko novaca zarade naši saborski zastupnici?

Sabor kao poslodavac isplatio je u mjesec dana ukupno 121 tisuću kuna za troje Dubrovčana koji su izabrani kao zastupnici.

DuList je istražio troje zastupnika iz Dubrovačko-neretvanske županije  koji sjede u Hrvatskom Saboru i provjerio koliko su on koštali porezne obveznike u veljači. Bačić Branko predsjednik županijskog HDZ-a najviše koštao točnije 46, 891 kunu za samo mjesec dana.

Bačić je u veljači primio bruto plaću  u iznosu od 34 tisuće kuna, paušal od  tisući i petsto kuna, stanarine i režije su mu plaćeni u iznosu tri tisuće kuna. Bačić je za putne troškove dobio nešto više od sedam tisuća kuna te naknadu za odvojeni život tisuću kuna. Ukupno za mjesec dana porezne obveznike je koštao gotovo 47 tisuća kuna.

Tatjana Šimac Bonačić zamjenica gradonačelnika i članica SDP-a primila je od Sabora gotovo 39 tisuća kuna. Bruto plaća u veljači joj je iznosila 30 tisuća kuna. Kad se zbroje putni troškovi, stan i režije, paušal, naknada za odvojen život dolazimo do nevjerojatne brojke od 39 tisuća kuna za samo mjesec dana.

Frano Matušić iz HDZ-a ima najmanju plaću,  35 tisuća kuna. Matušićeva bruto plaća iznosi 27 tisuća kuna i kad se sve zbroji sa putnim troškovima i ostalim pogodnostima dolazi se do gore navedenog iznosa.

Saborski zastupnici su u prva tri mjeseca 2013. u svojim foteljama trebali provesti samo 25 radnih dana. No kako ih nitko ne kontrolira, sabornica je često bila poluprazna. Ali plaću i brojne dodatke uredno su primili. Njihova prava u prva tri mjeseca građane su stajala čak 16,7 milijuna kuna.
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist