Natrag
25.3.2019 23:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koliko je Dubrovnik zaradio na sultanu?

1.5.2012 @ 22:09 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Nakon što je i posljednji član pratnje omanskog sultana napustio Dubrovnik, zbraja se ukupna zarada od tog posjeta.

Omanci su naime za sobom ostavili velik novac, ali i vrlo vrijedne darove.

Iako sultan nije na svojoj jahti nazočio večeri s dubrovačkim uzvanicima (među kojima su bili gradonačelnik Andro Vlahušić, župan Nikola Dobroslavić, načelnik PU Tonči Glumac i ravnatelj Lučke uprave Kristijan Pavić), svi su oni dobili poklon, vrijedan ručni sat.

Osim poklona, Dubrovnik je na dolasku sultana dobro i zaradio. Samo od veza za dvije jahte luka Dubrovnik zaradila je više od milijun kuna, a sultanova svita s više od tisuću ljudi napunila je dubrovačke hotele s pet zvjezdica.

Sultan je najavio svoj povratak, a posjet Dubrovniku bio mu je prvi odmor u nekoliko godina.

A samo u novom broju duLista, koji se na trafikama nalazi od srijede, možete saznati pikanterije sultanovog posjeta Gradu. Doznali smo i kako je izgledao svakodnevni sultanov meni te koje su sve delicije spremljene u jednom poznatom lokalnom restoranu za sultanov povratak kući.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana