Zanimljivosti

Koliko često čistite ova legla bakterija?

Koliko često čistite ova legla bakterija?

U našoj se okolini i domu nalaze predmeti prljavi predmeti koje često zanemarujemo, a na njima se nalaze opasne bakterije. Iako mnogi misle kako je naprljavije mjesto u domu zahod, redovitim pranjem ruku održavamo dnevnu higijenu jdnako kao i kod diranja novčanica, rukohvata…
Zadovoljna.hr donosi popis najprljavijih predmeta u vašoj okolini:

Ključevi
Ključeve odlažemo na stol, zid, automobil, klupu i uzimamo u ruke nekoliko puta dnevno, a nikada niti ne pomišljamo o njihovom pranju i dezinficiranju. Upravo su ključevi jedan od najprljavijih predmeta u domovima.

Mobitel
Mobitel kojeg koristiimo svakodnevno i vrlo često je savršeno sakupljalište bakterija i zbog toga može biti opasan po vaše zdravlje. Treba ga što češće prebrisati antiseptičkom mokrom maramicom ili vatom umočenom u medicinski alkohol.

Prekidači za svjetlo
Njih često zaboravljamo oprati, a prepuni su bakterija koje prenosimo dlanovima.

Krpa za suđe
Krpa za suđe uvijek nam je pri ruci te je vrlo praktičan način održavanja kuhinjske radne površine suhom i čistom. No, krpa je jedno od najprljavijih mjesta u kuhinji. Samo jednim korištenjem na tkanini se zadržavaju brojne bakterije prenesene hranom.

Zvono na vratima
Dodiruju ga poznati i nepoznati i to uvijek prije pranja ruku. Kad god se sjetite prebrišite prekidač za zvono antibakterijskim sredstvom za čišćenje.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist