Grad

KOJIM SE (VLASTITIM) PROJEKTIMA MOŽE POHVALITI GRADSKA UPRAVA? Kad se Vlahušić kiti tuđim perjem…

KOJIM SE (VLASTITIM) PROJEKTIMA MOŽE POHVALITI GRADSKA UPRAVA? Kad se Vlahušić kiti tuđim perjem...

Gradonačelnik Andro Vlahušić često se voli hvaliti kako je Dubrovnik najveće gradilište u Hrvatskoj. Ponavlja to iz godine u godinu, no nekako se na terenu, osim u predizborno vrijeme, malo toga može vidjeti.

Ne ulazeći u ‘projekte proširenog održavanja’ poput uređenja Zagrebačke ulice, mazanja cesta mikroasfaltom, koji se vrlo brzo pokazao kao promašena investicija, ili pak projekata koji će stanovnicima osigurati pitku vodu, kanalizaciju te kvalitetnu i oborinsku odvodnju. To su ipak stvari koje bi se u 21. stoljeću trebale podrazumijevati kao normalne (a ne treba niti spominjati kako su se ti osnovni uvjeti za život davno trebali osigurati u gradu koji se voli krasiti nazivom ‘biser Mediterana’). Izuzet ćemo i uređenje parkova i zelenih površina, jer bi se to također trebalo podrazumijevati kao normalno u turističkom gradu poput Dubrovnika. Pa gdje se i na što onda troše proračunski novci? Kojim se to kapitalnim projektima (škole, bolnice, vrtići) može pohvaliti naš gradonačelnik?

Svojata se…
Za početak vratimo se u 2012. godinu kada je gradonačelnik Andro Vlahušić najavljivao kako će Dubrovnik uskoro postati najveće gradilište u Hrvatskoj. No, umjesto da je građevinarima tada predstavio kapitalne projekte Grada Dubrovnika, on je nizao dobrim dijelom i privatne investicije te one državnih tvrtki poput golfa na Srđu, naselja Fenestra village na Bosanci ili pak projekta Hidroelektrane Ombla, koju je trebao izgraditi HEP. A nijedan od spomenutih projekata nije se (niti će se vjerojatno) ostvario. Doduše, spomenuo je i groblje na Dupcu, koji se s punim pravom može nazvati kapitalnim projektom Grada i Župe dubrovačke, no ni tu se još uvijek nije zakopala prva lopata.

Koji su ostali projekti, čime se sve Vlahušić hvali, pročitajte u novom, tiskanom izdanju DuLista koji je od srijede u prodaji!

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist