Hrvatska

KOJI SPUST! Evo što je HGSS poručio ‘ljubiteljima glupih selfieja’

KOJI SPUST! Evo što je HGSS poručio 'ljubiteljima glupih selfieja'

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja rade jedan od najodgovornijih i najopasnijih poslova, no već su više puta dokazali da i u dramatičnim situacijama uspijevaju zadržati smisao za humor.

Na ‘meti’ su im ovoga puta turisti koji rade selfije, ali ne ‘obične’, već riskantne, sve kako bi se našli na što luđoj poziciji, a njihova fotka bila što bolja i atraktivnija za društvene mreže.

‘Dragi turisti, mi vas poštujemo. Vrijeme je da počnete poštovati i sami sebe. Dakle, prestanite loviti glupe i opasne selfieje. Hvala’, napisali su iz HGSS-a i ponovo osvojili simpatije javnosti, prenosi Index.hr, a slične poruke slali su i prošlih godina, kako ljeti tako i tijekom zimskih mjeseci.

– Iza poruka stoje članovi Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a. Postovi nastaju ovisno o situaciji potrebi, odnosno da li se radi o nekim informacija koje treba podijeliti ili jednostavno komentirati neke stvari kako bi prezentirali ono što HGSS radi; spašavanje ljudi. Informiranjem javnosti radimo i preventivnu djelatnost. Kad pišemo postove ne razmišljamo o tome hoće li postati hit, ali iskreno drago nam je kad se to dogodi. To osigura da će naša poruka doći do više ljudi – rekli su lani iz HGSS-a za Index.

Pročitajte još

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist