Grad

KOJI JE TAKSI NAJPOVOLJNIJI? Ista ruta, a cijene od 25 do 50 kuna!

KOJI JE TAKSI NAJPOVOLJNIJI? Ista ruta, a cijene od 25 do 50 kuna!

Počelo je ljeto, počela je sezona, a brojne Dubrovkinje i Dubrovčani nerijetko kao prijevozno sredstvo koriste usluge taksi prijevoznika.

No, isto tako zbog stalnih izmjena proteklih godina nisu niti upoznati s cijenama, a koje su opet po njihovom mišljenju uvijek istaknute kao – visoke. ‘Plavi taxi’, ‘Ragusa Taxi’, popularno zvani ‘narančasti’ te ‘Taxi Client Dubrovnik’ odnosno ‘žuti taxi’ s novim crvenim oznakama najpopularniji su taksi prijevoznici u Dubrovniku. A oni koji imaju žute oznake ne rade po principu poziva iz ‘call’ centra već ‘kupe’ koga god mogu.

Brojni se prisjećaju vremena kada smo na dubrovačkim prometnicama mogli vidjeti samo jedan ‘tip’ taksija, a danas se ponuda itekako povećala. Odlučili smo se na analizu cijena ova tri prijevoznika, iako ih prema pretraživanju internetskih stranica ima puno više i to najvećim dijelom privatnika koji nude svoje usluge. Dodajmo kako je veliki ‘boom’ u dubrovačkom taksi svijetu označio dolazak popularnog prijevoznika ‘Uber’ prošle godine koji je ostale pružatelje ovih usluga diljem Hrvatske nemilo naveo na promjene u cijenama i uvođenje popusta.

Odmah na početku moramo napomenuti kako je okosnica naše analize bila izjava čelnih ljudi taksi prijevoznika koji su reklamirali vožnju bez ikakvih posebnih uvjeta odnosno bez ‘Loyalty’ kartice. Htjeli smo provjeriti drže li se toga i izabrali smo istu rutu za svaku vožnju te iste ure kako bismo što vjerodostojnije proveli analizu cijena taksi usluga.

Rezultate naše analize, odnosno koliko nam je tko naplatio za istu rutu potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist