Hrvatska

Koje promjene donosi nova školska godina?

Nova školska godina, koja počinje 9. rujna, donosi i niz novosti za dio hrvatskih učenika. Naime, na jesen započinje frontalna primjena reforme obrazovanja, a po novom će programu učiti svaki treći učenik u Hrvatskoj, odnosno njih više od 150 tisuća, donosi dnevnik.hr.

Reformom će biti obuhvaćeni svi učenici prvih i petih razreda osnovnih škola, dok će sedmi razredi po novom programu učiti samo biologiju, kemiju i fiziku. Kad je riječ o srednjim školama, po novom će programu učiti samo učenici prvih razreda gimnazije. U četverogodišnjim strukovnim školama novi sadržaj u prvom razredu učit će se iz hrvatskog, matematike, engleskog i njemačkog jezika.

Samo učenici u tim razredima dobit će nove udžbenike,  a oni će imati svoju digitalnu verziju u kojoj će biti oko 30 posto gradiva. Tablete će učenici osnovnih škola pak dobiti tek u drugom polugodištu.

Izvor: dnevnik.hr

Pročitajte još

‘SLUČAJ FRANAK’ Dužnici dobili bitku, evo kako možete do svog novca

Dulist

U srpnju izdano 798 građevinskih dozvola

Dulist

TURISTIČKA SEZONA Na autocestama naplaćeno 1,2 milijarde kuna cestarine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija