Hrvatska

Koje promjene donosi nova školska godina?

Nova školska godina, koja počinje 9. rujna, donosi i niz novosti za dio hrvatskih učenika. Naime, na jesen započinje frontalna primjena reforme obrazovanja, a po novom će programu učiti svaki treći učenik u Hrvatskoj, odnosno njih više od 150 tisuća, donosi dnevnik.hr.

Reformom će biti obuhvaćeni svi učenici prvih i petih razreda osnovnih škola, dok će sedmi razredi po novom programu učiti samo biologiju, kemiju i fiziku. Kad je riječ o srednjim školama, po novom će programu učiti samo učenici prvih razreda gimnazije. U četverogodišnjim strukovnim školama novi sadržaj u prvom razredu učit će se iz hrvatskog, matematike, engleskog i njemačkog jezika.

Samo učenici u tim razredima dobit će nove udžbenike,  a oni će imati svoju digitalnu verziju u kojoj će biti oko 30 posto gradiva. Tablete će učenici osnovnih škola pak dobiti tek u drugom polugodištu.

Izvor: dnevnik.hr

Pročitajte još

REFORMA ŠKOLSTVA Prvašići uče samo tiskana slova, pisana tek u drugom razredu

Dulist

STIGLI POČETKOM VELJAČE IZ KINE Hrvatskim državljanima završio boravak u izolaciji, nemaju koronavirus

Dulist

‘SVE SMO UVJETE ISPUNILI’ Ministar Radman najavio da SAD ukida vize za Hrvate

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija