Natrag
21.2.2019 04:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kojaković: Prikazani iznosi ulaganja su napuhani

8.1.2013 @ 18:07 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

Marija Kojaković iz Društva arhitekata Dubrovnika u svom izlaganju iznijela je cijeli niz prigovora na projekt koje su dali u tom udruženju.

DAD-u posebno smeta što projekt nije izrađen po važećem prostornom planu Županije. Iznijela je cijeli niz podataka, posebno istaknuvši kako je za projekt predviđeno čak 28 trafostanica.

– Na stranici Studije ima puno nedosljednosti. Prikazani troškovi su napuhani kako bi ostao dojam da je riječ o velikoj investiciji. Može se zaključiti kako će se uložiti oko 5 milijardi kuna. A zapravo bi investicija iznosila upola manje – istaknula je Kojaković. Podsjetila je na odredbe županijskih prostornih planova.

– Visina hotela je prevelika i nije uklopljena u okoliš – rekla je Kojaković, a projektiranje golf igrališta na Srđu po njoj je davno napušteno.
– Kako nas država može silovati ovim projektom, a puštati da propada državna imovina u Kuparima – upitala je Kojaković.

Maja Madirazza iz splitske tvrtke Urbos, izrađivača idejnog projekta, koji je dio Studije odgovorila je kako je na Srđu riječ o izdvojenom građevinskom području u kojem se grade vile, a ne stambeni objekti. Kusalić je rekao kako cijeni stav arhitekata s obzirom da su "projektirali niz hotela s pet zvjezdica".
– Cijena od 320 tisuća eura za hotelsku sobu je prosječna cjena u vrhunskom hotelu i Dubrovčani na to mogu samo biti ponosni – kazao je Kusalić. Krajobrazni arhiket Stošić kako u golfovima leži veliki potencijal za poljoprivredu, što je s gromkim smijehom dočekano u publici.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana