Crna kronika

Kod Korčule nestao mladi norveški kupač

Kod Korčule nestao mladi norveški kupač

Mladi norveški kupač (16) u jutarnjim satima nestao je u moru dok je plivao kod otoka Korčule.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) danas u 10.45 sati zaprimila je dojavu o nestanku čovjeka u moru, koji je nestao u uvali Kneža, otok Korčula, te je odmah pokrenuta akcija traganja i spašavanja sa Lučkom ispostavom Korčula, čija brodica je isplovila prema poziciji nestanka kupača, a akcija se odvija u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik, Pomorskom policijom iz Korčule i Gorskom službom spašavanja Orebić.
 
Prema prikupljenim podatcima mladi Norvežanin je sa roditeljima doplovio na jedrilici „Eliza“ u uvalu Kneža, te je nedugo nakon dolaska nestao za vrijeme kupanja u moru, u neposrednoj blizini jedrilice.
 
U kontaktu sa Pomorskom policijom Korčula u potragu je upućena kopnena ophodnja u slučaju da je mladić izašao na obalu, dok se na moru u akciju traganja uključilo i pet privatnih plovila.
 
MRCC Rijeka dogovorilo je suradnju i sa Gorskom službom spašavanja iz Orebića, odakle se na poziciju nestalog plivača plovilom uputilo  sedam GSS tragača.
 
U suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova, u 13.35 sati u akciju traganja i spašavanja uključeni su i ronioci Specijalne postrojbe MUP-a, koji su od početka akcije bili u stanju priprvnosti.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist