Natrag
16.2.2019 06:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Kocka mora” opet ‘zaštekala’

15.2.2013 @ 0:49 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Kocka mora, spomenik braniteljima Dubrovnika na Pilama sinoć je opet ‘zaštekala’.

Na njegovim ekranima umjesto motiva Domovinskog rata i valovitog plavog mora osvanuo je natpis “Send Error Report”, koji je, pretpostavlja se, nastao zbog kvara u softwareu.

Podsjetimo, nakon što su predstavnici četrnaest udruga 2004. godine odabrali baš rješenje autora Igora Franića za moderan i multimedijalan spomenik, od dana postavljanja u ljeto 2007. godine baš ga i ne prati sreća.

Već se nebrojeno puta kvario, bio van stroja zbog kvara na programu ili klimatskim uređajima, ploče u podnožju su se više puta lomile, a ogledalo koje je njegov sastavni dio uglavnom služi za osobne potrebe popravljanja šminke ili odjeće prolaznica.

Na njemu se, kad je u punoj funkciji, prikazuju imena poginulih branitelja Dubrovnika, znakovlje borbenih jedinica koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju juga Hrvatske, kao i posljednje fotografije pokojnog dubrovačkog fotografa Pava Urbana.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana