Sport

KOBEŠĆAK O LIGI PRVAKA ‘Skupina nije laka, bit će zanimljivo’

jug osc020 kobešćak
jug osc020 kobešćak

Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak za službenu klupsku stranicu prokomentirao je jučerašnji ždrijeb skupina LEN Lige prvaka.

Podsjetimo, Jugaši su smješteni u skupini s Olympiakosom, Szolnokom, Spandauom, Hannoverom i Mladosti, a čekaju se još dva sudionika.

-Grupa nije laka, ali nismo ni očekivali laganu grupu s obzirom na konkurente. Moramo pričekati kraj kvalifikacija jer i one nam mogu donijeti neugodne momčadi poput Ferencvaroša i Brescie. Tek ćemo tada znati pravu situaciju. Već sad u skupini imamo prvaka Europe. Tu su Szolnoki i Spandau, momčadi koje su nastupile na Final 8 prošle sezone. Mislim da svaka ekipa u grupi želi i ima ambicije nastupiti na završnom turniru. Bit će vrlo zanimljivo, pogtovo jer u grupi imamo i Hannovera, koji je domaćin ovogodišnjeg završnog turnira. Naš cilj je doći do Final 8 te se nadam da ćemo pružiti dobre igre u Ligi prvaka i da ćemo ostvariti puno pobjeda – rekao je Kobešćak.

Najavio je i meč otvaranja natjecanja, kada Jug Gostuje kod Spandaua u Berlinu.
-Spandau je već prošle sezone pokazao da se može nositi ravnomjerno sa svim momčadima u Ligi prvaka. Nijedna utakmica ne može biti laka. Mislim da smo bolji od nekih momčadi, ali nijedan protivnik nije lagan. Nećemo puno vremena provesti u punom sastavu do početka sezone, ali kad se okupimo svi, dobro ćemo se pripremiti za Spandau – smatra Kobešćak.

Hrvatska nakon dugo godina u Ligi prvaka ima dva predstavnika, što Kobešćak vidi kao veliki uspjeh hrvatskog vaterpola.
-Osim Juga i Mladosti, možda i splitski Jadran izbori svoje mjesto u grupnom djelu natjecanja kroz kvalifikacije. Veselimo se susretima protiv Mladosti, kako u Ligi prvaka, tako i u domaćem prvenstvu – zaključio je Kobešćak.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist