Sport

KOBEŠĆAK O JUČERAŠNJEM PORAZU ‘Najviše sam nezadovoljan obranom’

KOBEŠĆAK O JUČERAŠNJEM PORAZU 'Najviše sam nezadovoljan obranom'

Hrvatski prvak Jug CO oprostio se od završnog turnira Lige prvaka već na prvom koraku. 10:9 poraz od Ferencvaroša vodi tako Vjekoslava Kobešćaka i njegov sastav u borbu za plasman od petog do osmog mjesta.

Jug je na čelu s Vjekom Kobešćakom dva puta završavao na četvrtom mjestu čime je ovo prvi puta da ostaju bez polufinala. Prema riječima Jugova trenera, puno toga nije funkcioniralo kako je trebalo da bi se dobio ovako jak i kvalitetan protivnik. No u isto vrijeme, nada se da će upravo takav rasplet biti najbolja škola njegovim mlađim igračima.

‘Sve u svemu, imali smo premalo raspoloženih igrača, a istina, bilo je i krivih odluka s klupe. Najviše sam nezadovoljan obranom koja je bila baš loša, curilo je na sve strane i previše smo pogodaka primili iz igre. Niti u napadu nismo uspjeli iskoristiti protivničke slabosti i kada se tako stvari poslože teško je očekivati dobar rezultat protiv ovakvog protivnika i na ovom nivou’, podijelio je s Sportnet.hr Kobešćak svoje viđenje susreta uz dodatak:

‘Ovo nije rezultat koji smo priželjkivali i svakako ne igra koju smo trebali prikazati da bismo ostvarili uspjeh. Nadam se da će naši mlađi igrači naučiti ponešto iz ovog poraza.’

Trener dubrovačke momčadi posebno je nezadovoljan otvaranjem susreta. Kasniji period bolje Jugove igre smatra pak ide i na račun protivničkih osobnih pogrešaka. Sve u svemu, malo čim je mogao biti zadovoljan nakon odmjeravanja snaga s prvakom Mađarske.

‘Posebno smo slabi i nesigurni bili u prvoj i drugoj četvrtini u kojoj smo u njihova prva tri napada primili tri pogotka. Povezali se jesmo nakon tog lošeg početka, ali treba reći i da je je kasnije Ferencvaroš imao problema s osobnim pogreškama. Kada uzmemo sve u obzir Mađari su pokazali puno više i njihov nastup u polufinalu je apsolutno zaslužen.’

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist