Aktualno

KOBEŠĆAK NAKON POBJEDE ‘Teška utakmica, izdržali smo strahovit presing’

KOBEŠĆAK NAKON POBJEDE 'Teška utakmica, izdržali smo strahovit presing'

Bila je teška utakmica, baš kao i druga u Zagrebu. Nisam se šalio kad sam rekao da sad imamo finale. Koliko god utakmica još bilo, bit će tako do kraja. Mladost igra čvrsto, sa strahovito jakim presingom. U dvije utakmice se nismo najbolje snašli. Idući meč je za osam dana i nadam se da ćemo biti u malo boljoj formi – izjavio je nakon pobjede nad Mladosti 12:10 Jugov strateg Vjeko Kobešćak.

-Nama je ovo fantastičan test, kad igraš protiv nominalno malo slabijeg protivnika, ali ne puno slabijeg. Razlika u kvaliteti Juga i Mladosti nije devet razlike, nego ovo večeras. Kad dominiraš cijelu godinu, ili dvije pa čak i tri, onda se nije lako prilagoditi kad ti protivnik nađe mjeru – rekao je Kobešćak te detektirao probleme svog sastava.

-U presingu slabo reagiramo, sporim izvođenjem lopte. Kod prijenosa lopte smo izgubili na kontranapadu. Uz to, kriterij suđenja definitivno više odgovara Mladosti, ‘talijanskom’ stilu igre koji je na granici, pa ako prođe prođe. Nisu nas time iznenadili, ali mi nismo dobro reagirali. Nakon prevelike razlike u prvoj utakmici, u drugoj smo bili ‘mekani’ i uljuljani te nismo se dobro pripremili. Sad je ovo finale koje se isplati gledati – mišljenja je Kobešćak.

-Nije bitna razlika na kraju utakmice, već pobjeda i vodstvo 2:1 u seriji. Sad se moramo okrenuti utakmici u Zagrebu. Nadam se da ćemo moći odigrati još jedan dobar meč na Jarunu i osigurati naslov prvaka – rekao je Jugov sidrun Luka Lončar, a na pitanje što će poraz u drugoj utakmici u Zagrebu značiti za predstojeći susret, opet u Zagrebu, odgovorio je:

-Već nam je sada značio, jer smo se puno bolje pripremili, a nadam se još više će nam značiti za tu četvrtu utakmicu. Mladost je podigla agresivnost ‘u nebo’ u odnosu na prvu utakmicu i igraju jako dobar vaterpolo – izjavio je Lončar.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist