Sport

KOBEŠĆAK NAKON POBJEDE “Sve nam je ulazilo, a Perrone naplaćuje talent i trud!”

KOBEŠĆAK NAKON POBJEDE "Sve nam je ulazilo, a Perrone naplaćuje talent i trud!"

Krenulo nam je od samog početka, prva tri napada smo zabili, što se rijetko kad dogodi. Nisu oni bili toliko loš protivnik, nama je sve ulazilo i sve je krenulo na naš mlin – rekao je nakon slavlja protiv Jadrana HN Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

– Od početka smo iskontrolirali utakkmicu, iako sam se malo bojao jer nisam znao kakav ćemo imati plivački ritam. Međutim, i tu smo bili dobri. Sve je funkcioniralo, bilo je i atraktivnih poteza, ali kao rezultat ozbiljnosti. U svakom slučaju sam zadovoljan – dodao je Kobešćak, kojeg smo zamolili za ocjenu doprinosa najboljeg igrača utakmice Perronea.

– On je takav igrač. Uz to što ima neosporan talent, vraća mu se izniman rad i trud koji ulaže u sebe i svoje treninge. Ne da samo vuče sebe, već i cijelu momčad, na svakom treningu. I izvan treninga vuče momčad pa su posljedica ovakve igre i svi mu se zbog toga divimo – izjavio je Kobešćak.

U Gruž iduću subotu stiže Szolnok u Ligi prvaka, a potom slijedi i Final Four Kupa Hrvatske. Kobešćak ponavlja poznatu mantru – ‘idemo utakmicu po utakmicu’.

– Szolnok će biti izuzutno teška utakmica. Ne možemo reći da smo favoriti, bez obzira što igramo u Gružu. Oni su fantastična momčad, s vanjskom linijom gotovo po jačini istom kao kod Pro Recca. S braćom Varga, Mitrovićem, Youngerom. Bit će izuzetno teška, ali fantastična utakmica. Veselim se – kazao je Kobešćak te dodao kako se na završnici Kupa nada trofeju.

Povratnik u Jug, pomoćni trener Mile Smodlaka, nakon utakmice je istaknuo:
– Pokazali smo dominaciju u svim segmentima igre od prve do zadnje minute. Danas je bilo nemoguće vidjeti niti jednu poziciju koja nije bila na vrhunskoj razini. Lončar i Vrlić šalili su se s protivničkim bekovima, vidjeli smo nekoliko prekrasnih golova s dva metra, što se ne sjećam kad sam zadnji put vidio. Treba naglasiti da vanjska linija radi vrhunski posao i otvara prostor za prilike. Tu su bitni Perrone, Garcia, Joković. Bez njih i njihovih lopti centri ne mogu puno – rekao je Smodlaka, a na naše pitanje kakvi su mu prvi povratnički dani u jugu odgovorio je: Ugodni!

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist