Natrag
19.4.2019 03:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

K’O MONTY PYTHON Za žičaru nema koncesije jer su u Zakon zaboravili staviti sankcije!

4.9.2014 @ 18:59 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Na konferenciji za novinare u velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, gradonačelnik Andro vlahušić osvrnuo se i na Gradsko vijeće, problematiku garaže, zidina i žičare.
– Gradsko vijeće će biti u rujnu ili početkom listopada, u okviru zakonskog roka kako je i planirano. Na njemu će biti i rebalans za ovu godinu, ako i proračun za 2015. godinu – rekao je Vlahušić te podsjetio kako u pitanju garaže teče arbitraža za 273 milijuna kuna za moguću štetu gradskog proračuna.
-To bi značilo dugotrajni bankrot grada kroz duži vremenski period. Mi smo pronašli financijsko rješenje i to će biti u proračunu za sljedeću godinu – rekao je Vlahušić te dodao kako će se raditi obročna otplata.
-Dogovorili smo s PBZ-om višegodišnju otplatu u iznosu od 40 milijuna kuna – rekao je Vlahušić te dodao kako bi to bilo 10 obročnih otplata.
Govoreći o problematici dubrovačke žičare Vlahušić je rekao kako će se tu najvjerojatnije morati ići u izmjenu zakona.
-Ići će se najvjerojatnije u izmjene Zakona o žičarama. To će se odnositi na to da žičara ne može raditi ako nema koncesiju. Postojeća nema i koristi rupu u zakonu. Nitko inje predvidio da će postojati jedna tvrtka koja neće htjeti dati zahtjev za koncesiju. Zakon je bio ‘hrvatski i dobar’, ali nije predviđao da netko neće htjeti predati zahtjev – rekao je Vlahušić te nastavio o zidinama:
-Mi pozdravljamo fantastične rezultate zidina, ali izražavamo žaljenje što cijena nije 110 kuna i što već nije donesena odluka o 120 kuna. To je direktno ugrožavanje financijske stabilnosti i Grada i države i samoga društva. Što više dižemo cijene, to je veći broj posjetitelja -rekao je Vlahušić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana