Kultura

Knjige o povijesti Boke

Predstavljanje dviju knjiga o Boki Kotorskoj održat će se ove subote u 11 sati u prostoru dubrovačkog ureda  Hrvatske matice iseljenika.

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i Hrvatsko – građanskog društva Crne Gore iz Kotora, u  prigodi  blagdana sv. Leopolda upoznat ćemo se s knjigama „Slikom kroz prošlost“ ( Boka kotorska i Crnogorsko primorje na starim razglednicama od 1890-1940. godine) ,  autora Daria Musića  i Miroslava Ulčara , te „Pomorstvo Boke Kotorske na slikama Bazija Ivankovića“,  autora Željka Brguljana.

Knjige će  predstaviti prof. dr.sc. Milenko Pasinović, prof. Neven Staničić te autori. Također će se upriličiti izložba fotografija  autora Daria Musića, „Boka nekad i sada „. O izložbi će govoriti  mr. sc. Marija Mihaliček, a otvorit će je Maja Mozara, voditeljica ureda Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

PREMIJERA Alkestida Livije Pandur otvorila novu kazališnu sezonu

Dulist

VELIKA IZLOŽBA O NAŠEM SIMOBOLU SLOBODE Jeste li vidjeli Grad Orlandovim očima?

Dulist.hr

Zavirite u ranosrednjovjekovnu kriptu ispod koncertne dvorane Umjetničke škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija