Kultura

KLJUČEVI OD GRADA ZA DJECU Mališani uživali u plesnoj predstavi Crtić

KLJUČEVI OD GRADA ZA DJECU Mališani uživali u plesnoj predstavi Crtić

Najmlađa publika Dubrovačkih ljetnih igara, zajedno sa svojim obiteljima i drugim gostima uživala je u subotu u belgijskoj plesnoj predstavi Crtić. Na taraci Revelina, glazba se miješala s dječjim smijehom, a neki su i sami zaplesali uz ovu prvu predstavu iz programa Ključevi od grada za djecu.

Crtić Antona Lachkya dobitnik je nagrade belgijske ministrice kulture Alde Greoli za 2017. godinu. Budući da nikada nije prerano za uživati u veličanstvenom, očaravajućem i vrhunskom plesu, Lachky radi koreografije koje djeci oduzimaju dah. Glazba u predstavi epska je avantura koja uključuje skladbe Bacha i Mozarta, ali i suvremenije disco hitove. U ovoj fantastičnoj priči četiri lika bivaju opsjednuti svojim unutarnjim kreativnim demonima, proizvodeći pritom zabavan vrtlog plesa, glazbe i igre. Poneseni veličanstvenim prepletom zvukova, likovi sudjeluju u grandioznim tiradama i začaranim plesovima na pop glazbu i klasične arije. Hrvatsko gostovanje plesne skupine Antona Lachyja s predstavom Crtić rezultat je suradnje Dubrovačkih ljetnih igara i Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat gdje će plesna predstava također biti izvedena odmah nakon Dubrovnika.

Ključevi od grada ovo ljeto donose još sadržaja za djecu. Dubrovački glazbenici u Sponzi će izvesti Saint-Saënsovo djelo Karneval životinja 4. kolovoza, Jasna Held će u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni pripovijedati narodne priče i bajke iz okolice Dubrovnika, Nenad Sinkauz će voditi glazbenu radionicu Tvornica zvuka na kojoj će djeca učiti o osnovama improvizacije, a kustosice Kuće Bukovac, Lucija Vuković i Helena Puhara vodit će likovnu radionicu na temu percepcije suvremene umjetnosti. Želja je kroz radionički, interaktivni i kreativni pristup izgraditi odnos djece prema suvremenim umjetničkim sadržajima te procesima nastajanja tih sadržaja kao i senzibilizirati djecu za suvremenu umjetnost i festival te tako raditi na odgajanju nove kazališne, glazbene i likovne publike.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist