Politika

KLGB SRĐ JE GRAD Slijepo političko rivalstvo važnije je od kvalitete života vlastitih građana

KLGB SRĐ JE GRAD Slijepo političko rivalstvo važnije je od kvalitete života vlastitih građana

Kandidacijska lista građana birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za medije nakon završene sjednice Gradskog vijeća, koja se protegnula na četiri dana. Osvrnuli su se posebno na neizglasavanje odluke o nabavi novih autobusa gradskog prijevoznika Libertasa:

-Svako ZA, PROTIV ili SUZDRŽAN na Gradskom vijeću bitno određuje kvalitetu života u gradu. Te činjenice postajemo bolno svjesni tek nakon određenog vremena, kad na vidjelo izađu posljedice pogrešnih odluka donesenih na satu političkog aerobika. Dosta je spomenuti GUP i njegove izmjene koje su izglasane u vrijeme tzv. Dubrovačkog dogovora. Sada se hvatamo za glavu kada betonski mastodonti niču kao gljive poslije kiše na nekada zelenim padinama i glavicama Lapada i drugdje.

Izostanak cjelovite podrške Libertasu na zadnjoj sjednici Gradskog vijeće jedna je od odluka za koje ćemo tek vidjeti kako će se odraziti na kvalitetu javnog prijevoza. Odluka PROTIV, na žalost, nije bila posljedica pomnog promišljanja problema javne nabave u javnom poduzeću Libertas, niti čin ukazivanje na propuste kako bi se isti u javnom interesu ispravili. Riječ je o slijepom političkom rivalstvu, koje je izgleda važnije od donošenja odluka bitnih za kvalitetu života vlastitih građana, o pukom sirovom pokazivanju političkih mišića, nasilju nad onima u manjini, koje nas uvijek kao zajednicu unazađuje.

Vijećnici KLGB SRĐ JE GRAD nisu se nikada ustručavali uputiti kritike, ali i javno pohvaliti dobar rad pojedinih pročelnika ili podržati suvisle odluke koje su predlagane na Gradskom vijeću. Bilo čije.

Slučaj neizglasavanja Odluke u nabavi novih autobusa primjer je političke osrednjosti koja prevladava u vijećnici i prvi je nagovještaj novog izbornog poraza onih koji su takvim potezom demonstrirali strah od gradonačelnika. Libertas neće kupiti nove autobuse ne zato što bi to bila pogrešna odluka, nego zato što bismo ih dobili pred izbore. A to si HDZ i DDS, po njihovom mišljenju, ne smiju dopustiti.

Jedino gore od skupih prijevremenih izbora je još skuplja prijevremena kampanja u kojoj se skupljaju jefitni politički bodovi na štetu građana – priopćenje je kojeg potpisuje KLGB Srđ je Grad.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist