Grad

KLGB Srđ je Grad: Novci nelegalno naplaćeni od građana će biti vraćeni?

KLGB Srđ je Grad: Novci nelegalno naplaćeni od građana će biti vraćeni?

Na zahtjev KLGB Srđ je Grad, danas je u uredu Gradonačelnika održan sastanak vezano uz pitanje ovršnih postupaka nad građanima Dubrovnika, temeljenim na osnovu ukinute „Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku“, pišu na svojim službenim stranicama ove liste. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Predstavnici liste Srđ je Grad najprije su upoznali Gradonačelnika s činjenicom da postoje tri vrste slučajeva za koje smatraju da su građani Dubrovnika bili oštećeni.

OVRŠNI POSTUPCI KOJI SU JOŠ U TIJEKU

Za ove postupke koji su još u tijeku, a koji se zasnivaju na ukinutoj Odluci (a ne na trenutnoj, pravno valjanoj), zatraženo je da se po hitnom postupku obustave svi pravni postupci koji su a posljedicu mogli imati ovrhu građana. Prisjetimo se da je lista Srđ je Grad ovo tražila u svom javnom priopćenju dana 05.03.2018. i da je nakon toga Sanitat d.o.o. potvrdio da će svi postupci biti obustavljeni. Gradonačelnik je rekao da je upoznat s činjenicom obustavljanja i da to smatra ispravnim. Ovim je, vjerujemo, obustavljena naplata još 936.124,95 kn iz džepova građana Dubrovnika.

DOVRŠENI I PROVEDENI OVRŠNI POSTUPCI

Za one postupke u kojima su naši građani bili ovršeni temeljem ukinute Odluke, predstavnici KLGB Srđ je Grad predložili su Gradonačelniku da se mora pronaći način kako da ovršenu imovinu vratimo ovršenicima. Gradonačelnika se upoznalo s činjenicom da je u periodu 2009 – 2014. bilo provedeno 877 ovršnih postupaka, a u periodu od 2014 do danas čak 1203 postupka i da se za samo ovo posljednje ovrhom uprihodilo čak 3.484.120,66 kn.

KAZNE KOJE SU GRAĐANI PLATILI TEMELJEM NEVAŽEĆE ODLUKE

Kao i u prethodnom slučaju, predstavnici Srđ je Grad, tražili su da se iznađe način da se obeštete oni građani koji su uredno plaćali kazne, a koje su temeljene na nezakonitoj Odluci. Svjestan da je naslijedio probleme kriminalnog ponašanja bivše vlasti, Gradonačelnik je pokazao pozitivan interes ka rješavanju ovog velikog problema, te je na sastanku obećao da će problem prezentirati pravnoj službi Grada Dubrovnika, a na sastanku koji bi se trebao održati sljedeći tjedan, predstavnicima liste Srđ je Grad bit će prezentirani stavovi pravne službe Grada Dubrovnika.

Vjerujemo da će se pokazati pozitivni pomaci i da će Grad Dubrovnik pronaći način da se ispravi ova velika nepravda u kojoj će građanima biti vraćeno ono što im po moralnom i zakonskom pravu pripada, a da Sanitatatovo poslovanje neće eventualno biti ugroženo.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist