Grad

KLGB SRĐ JE GRAD Građanima je Tenis-Tabor otvoren od 21 do 8 ujutro

KLGB SRĐ JE GRAD Građanima je Tenis-Tabor otvoren od 21 do 8 ujutro

Kandidacijska lista građana birača Srđ je Grad, ‘osluškujući reakcije građana vezane za najnovije izmjene Odluke o kontroli i naplati parkiranja u gradu Dubrovniku, jednoglasno donesene na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika 30. lipnja ove godine, kao jedan od predlagatelja navedene odluke, odlučila je istaknuti nekoliko bitnih detalja’.

U priopćenju za medije naglašavaju kako svi korisnici povlaštenih pretplatnih karata mogu već i sad, i to od 21h do 8 sati ujutro, parkirati i na parkiralištu Tenis – Tabor.

– Sanitat je spreman režim rada ovog parkirališta prilagođavati potrebama građana i prije 1. listopada, kad i se formalno ovo parkiralište vraća u dosadašnji režim rada. Prema ovoj temi osjećamo posebnu obavezu s obzirom na činjenicu da smo od početka inzistirali na promjeni nezakonite Odluke o parkingu iz 2009. godine.
Nova odluka donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na sadašnje stanje:

– Korisnicima povlaštenih parkirnih karata za 2. i 3. odnosno 2., 3. i 4. zonu, omogućava se besplatan sat parkiranja u poslovnoj zoni
– Parkiralište Gradac ostaje rezervirano samo za korisnike povlaštenih parkirnih karata
– Uz jednosatnu kartu uvodi se višesatna karta, koja omogućava korisnicima da uslugu parkranja plate za stvarni broj utrošenih sati uvećano za 50 kn administrativnih troškova
– Gornji dio parkirališta na žičari rezervira se za stanovnike Gradskog kotara Grad koji za pristup parkiralištu dobivaju posebne kartice. Uz ovo se na donjem dijelu parkirlišta Žičara ostavlja 20 mjesta za stacionarne automobile
Provedbom odluke na parkiralištu Tenis-Tabor uređuje se dio parkirališta za motocikle, a odlagalište za otpad na ovom parkiralištu dobiva primjeren izgled.
Sporni dio odluke odnosi se na parkiralište Tenis-Tabor koje se planira namijeniti u V. zonu sa sljedećim režimom rada
– Od 1.10. do 31.5. – 10kn /h uz mogućnost korištenja povlaštene pretplatne karte (kao što je bilo i do sada)
– Od 1.6. do 30.9. – naplata 40kn/h bez mogućnosti korištenja povlaštene pretplatne karte
– U svim periodima dozvoljeno je zadržavanje na parkiralištu bez naplate u trajanju od 20 minuta.

Dok smo pripremali Odluku, prijedlog upravo ovakvog načina rada i naplate parkinga na parkiralištu Tenis-Tabor došao je od tvrke Sanitat, koja će time pokriti investiciju u opremanje parkirališta sustavom za kontrolu pristupa i naplatu. Razloge ovakvom prijedlogu Sanitat treba tražiti i u smanjenju cijene povlaštene parkirne karte za 50%, te smanjenom broju parkirnih mjesta pod naplatom koji su rezultat promjene nezakonite Odluke iz 2009. godine.
Svakako treba napomenuti kako su i Sanitat i svi sudionici u pripremi ove Odluke spremni navedeni režim rada parkirališta Tenis – Tabor prilagoditi potrebama građana. Tako će se u provedbi odluke već od 1.8. dozvoljavati parkiranje na parkiralištu Tenis-Tabor za sve korisnike povlaštenih parkirnih karata u vremenu od 21h do 8h, a taj će se period produljivati nadzorom rada parkirališta.

Ukoliko se ovaj režim rada pokaže neodgovarajućim, tražit ćemo od tvrtke Sanitat prilagodbu režima rada parkirališta Tenis-Tabor potrebama građana – dozvolu parkranja za sve korisnike povlaštenih parkirnih karata, mogućnost ulaska na parkiralište korištenjem istih kartica kao i za parkiralište na Žičari te ostale mogućnosti za kojima se ukaže potreba u sljedećim danima. U dosadašnjim su razgovorima predstavnici Sanitata pokazali spremnost za dijalog i prilagodbe u ovom smjeru. Zato dragi sugrađani, sudjelujmo i predlažimo jer svi zajedno možemo stvari popraviti pa onda u konačnici i poboljšati – zaključuje se u priopćenju KLGB Srđ je Grad.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist