Natrag
23.2.2019 05:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Klape u Sponzi za Down sindrom

18.7.2013 @ 21:57 Nikša Miletić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

U subotu 20. srpnja u palači Sponza s početkom u 21 sat  održat će se Humanitarni koncert „Pjesma puni život moj“

,prihod kojeg je namijenjen Udruzi za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije. U programu koncerta kojeg su inicirale članice Ženske  klape „Fortuna“ uz ovu dubrovačku klapu kao gosti će nastupiti mješovita klapa Pulena s Korčule i ženska klapa Špirit iz Splita.

Ženska klapa Fortuna osnovana je u travnju 2002. godine u Dubrovniku. Članice su svoju ljubav prema pjevanju spojile u ovu klapu te su tako Dubrovnik obogatile za još jedan reprezentativan ansambl. U proteklih je jedanaest godina klapa sudjelovala na svim važnijim manifestacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i različitim kulturnim događanjima i smotrama u zemlji i inozemstvu, te kroz pjesmu i druženje promovirala kulturu i tradiciju naših krajeva.

Uz neizostavan cilj njegovanja i širenja tradicije klapskog „a capella“ pjevanja, subotnji koncert triju klapa ima i svoj plemeniti cilj – prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi za Down sindrom DNŽ, članovi koje će  prije početka kocerta izložiti i prodavati svoje vrijedne radove po simboličnim cijenama,s ciljem prikupljanja sredstava za njihovo daljnje djelovanje.

Prodaja ulaznica po cijeni od 40,00 kn za ovaj lijepi koncert bit će od 20 sati na ulazu u palaču Sponza.Pokrovitelji koncerta su Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, tvrtka FOTOSTAR, te brojni donatori. Pridružite se, uživajte u klapskom pjevanju koje je od 2012. zaštićena UNESCO-va nematerijalna baština i dajte svoj doprinos za Udrugu Down sindrom.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana