DuList IN

KLAPA ŠUFIT Večer dalmatinske pjesme na Trgu od fontane

Ljeto u Valamaru počelo je jakim rock ritmom, a nastavljeno je u subotu navečer u nešto laganijem tonu nastupom Klape Šufit na Trgu od fontane. Klapska je pjesma na Babinom kuku okupila brojne naše sugrađane, ali i posjetitelje koji su uživali u izvedbi trostrukih apsolutnih pobjednika Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. ‘Ne diraj moju ljubav’, ‘Ne more srce kontra sebe’, ‘Oprosti dušo’… samo su neke od pjesama u kojima je publika uživala ove ljetne večeri.

Klapa Šufit osnovana je krajem 1992.g. u potkrovlju IV gimnazije Marko Marulić u Splitu.  S  vremenom klapa prerasta iz gimnazijske ‘školske’ klape u respektabilno glazbeno tijelo te klapa nastupa na brojnim smotrama, obvezno na Omiškom festivalu. Klapa je prirasla srcu ljubiteljima laganih ritmova te su brzo postigli uspjehe u samostalnim nastupima, u suradnji s drugim klapama i estradnim umjetnicima. Klapa je, inače, i prepoznatljiva po tome što njeguju tradicionalnu klapsku pismu, nastojeći unijeti u nju sve emocije i pjevačke vještine, u čemu itekako uspijevaju.

Pročitajte još

Jeli smo ih i zelene, a danas većina djece nema pojma što su đenerike

Dulist

U Dubrovnik uplovila luksuzna ljepotica ruskog naftnog magnata

Dulist

ZABAVA ISPRED VELIKOG PLATNA Prepuno drive-in kino u gruškoj luci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija