Županija

Klapa Subrenum u gostima kod načelnika Nardellija

Klapa Subrenum u gostima kod načelnika Nardellija

Klapa Subrenum, jedna od najuglednijih dalmatinskih klapa, bila je ovog četvrtka u gostima župskog načelnika Silvija Nardellija.

Na Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima održane krajem srpnja klapa Subrenum predstavila se trećim singlom s novog albuma koji je još uvijek u pripremi. Predstavljena pjesma „Stojim drito ka i svića“, autora teksta Pjera Mirića i autora glazbe, Vicka Dragojevića, ujedno dobitnika nagrade za najbolji aranžman, osvojila je prvu nagradu žirija kao i nagradu orkestra za najbolju skladbu.

Načelnik Nardelli čestitao je na ostvarenom uspjehu, te članovima klape uručio prigodnu nagradu. „Vjerujem kako ćete objavom albuma imati još puno ovako uspješnih pjesama. Hvala vam na promociji Župe dubrovačke u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica“, poručio je.

Općina Župa dubrovačka odavno je prepoznala vrijednost klape Subrenum, i pomagala njeno djelovanje. I ove godine program klape nalazi u Programu javnih potreba u kulturi Općine Župa dubrovačka.

Inače, u karijeri dugoj gotovo četvrt stoljeća klapa Subrenum se okrenula modernijoj klapskoj pop pjesmi, zadržavajući svoj prepoznatljiv stil i iznimno jak vokalni izričaj. Album je u pripremi, bit će peti objavljeni nosač zvuka, a njegov izlazak očekuje se uskoro.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist