DuList IN

KLAPA RAGUSA ‘Porin je kruna naše karijere’

KLAPA RAGUSA 'Porin je kruna naše karijere'

Klapa Ragusa i Đuro Bratičević iz Splita su se vratili u Grad s čak dva Porina. Nominirani su u kategoriji albuma godine pop-folklorne glazbe s albumom Na Stradunu – Antologija i dobili u ruke Porin, a Đuro Bratičević Porin za glazbenu produkciju.

-Iako zaista nismo očekivali ovakvo priznanje niti smo promišljali kako bi Porin mogao biti naš, najveće je to priznanje za bilo kojeg glazbenika i kruna naše karijere jer sud se sastoji od 800 vrhunskih stručnjaka koji vjerujem objektivno odlučuju o pobjedniku – rekao je Bratičević.
Četiri desetljeća karijere
A Porin kojega su dobili okrunio je i skorašnju četrdesetu godinu karijere koju će obilježiti gala koncetom na Stradunu sljedeće godine. A tada će vjeruju izaći i novi CD kako bi obilježili tu za njih važnu godinu.
– Iako se tako često misli za 40 godina rada, to neće biti oproštajni koncert, dokle god mi imamo što dati i dokle god nas ima tko slušati, mi nećemo odustati – rekao je Bratičević.
Izrazito su ponosni što su svi njihovi CD-ovi postigli zlatnu ili srebrenu tiražu, a za album Na Stradunu – Antologija kažu ‘prema svim sudovima što prijatelja što struke to je njihov najkvalitetniji album’ kojega su dugo radili kako bi se usavršile tehničke sitnice koje nisu jednostavne za obraditi kada je u pitanju snimka koncerta uživo sa Straduna.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist