Natrag
21.2.2019 07:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Klapa Kaše i u 2013. na Omišu

14.2.2013 @ 9:36 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

Skladba Vicka Dragojevića „Poslanica gradu“ odabrana je među 12 pjesama koje će biti izvedene na Večeri novih skladbi na 47. izdanju Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2013..

Skladbu, kojoj je Dragojević autor i glazbe i stihova, a koju će na Festivalu izvesti klapa Kaše, izabralo je stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu mo. Dušan Šarac, dr.sc. Vedrana Milin Ćurin, dr.sc. Ivana Tomić Ferić i dr.sc. Mirjana Siriščević.

Prema pravilima Festivala, nove skladbe u maksimalnoj trajanju od tri i pol minute trebaju se temeljiti na obilježjima dalmatinske pučke pjesme, odnosno dalmatinskog glazbenog idioma, uvažavajući raznolikost stilskog izričaja (serenada, tužaljka, rugalica, duhovna). također, skladbe ne smiju biti prije objavljene niti izvođene.

Podsjetimo, klapa Kaše prošlogodišnji je apsolutni pobjednik Omiša, osvojivši Zlatni štit s grbom grada Omiša za prvo mjesto po mišljenju stručnog zbora i Zlatni omiški leut za prvo mjesto po mišljenju publike.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana